“Maradona, Adana Demirspor’u çalıştırabilirdi”

Deniz

Member
Futbol efsanesi Diego Armando Maradona‘nın vefatının akabinde 1 yıl geride kalırken, Arjantinli yıldız profesyonel mesleğinin yanı sıra özel ömründe da biroldukça kişinin anılarında yer alıyor.

Maradona’nın teknik yöneticiliğini yaptığı kadrolardan Birleşik Arap Emirlikleri Ligi grubu Al-Fujairah’ın Hollanda kampını düzenleyen organizatör Atalay Memnun, büyük hayranlık duyduğu efsane futbolcuyla geçirdiği 1 ayı AA muhabirine anlattı.

Maradona ile 2017 Haziran’da tanıştığını bildiren Memnun, “Büyük kulüplerimizden biri için Slovakya’ya kamp yeri bakmaya gittiğimde tuhaf bir numaradan arandım. Çok ünlü bir hocalarının olduğunu ve kendilerine yardımcı olup olamayacağımı sordular. Başta hocalarının ismini söylemek istemediler, 10 dakika daha sonra ‘Hocamız Diego Armando Maradona.’ dediler. Bende bir sessizlik oluştu. ‘Hayal mi kuruyorum, biri dalga mı geçiyor.’ dedim. Şiir üzere geldi bana. Bu işi yapmak için her şeyi yapacağımı söylemiş oldum. daha sonra Hollanda’ya geldiler. Maradona’nın kampını düzenlemek benim için gururdu.” diye konuştu.

Vefatından 3,5 ay evvel Adana Demirspor için temas kurdum

Maradona’nın Türk futboluna bakışına ait Atalay Memnun, şunları söylemiş oldu:

“Hollanda’da kaldığı süreç ve mutabakatlarla Diego ile samimiyetimiz arttı. Diego’ya ‘Seni bir gün Türkiye’de görmek isterim’ dedim. O da ‘Çok keyifli olurum, bir kere Sevilla ile geldim, epeyce da sevdim. İstanbul dayanılmaz bir kentti. Türkiye üzere bir futbol ülkesinde çalışmayı, bilhassa İstanbul olursa fazlaca isterim.’ dedi. O günlerde Türkiye’den epey sevdiğim bir ağabeyim aradı, ‘Adana Demirspor’un Üstün Lig’e çıkma ihtimali var, Maradona oraya epeyce uygun ahenk sağlar, görüşebilir misin?’ dedi. Yardımcısını aradım, bir gün daha sonra Diego hatta diyerek beni telekonferansa aldı. Maradona, ‘Çok isterim gelmeyi, epey sevinirim lakin şu an sıhhat durumum âlâ değil. Sıkıntı yürüyorum, rahatsızım. Beni düşündüğün için teşekkür ederim. Sıhhat durumum yeterli olursa Türkiye’de çalışmayı epey istiyorum’ dedi. Bu konuşmamız vefatından 4 ay önceydi. En son da bu biçimde konuştuk.”

Jean-Marie Pfaff’la görüşmeyi reddetti

Memnun, Maradona’nın Pfaff’a epeyce kızgın olduğunu aktararak şöyleki konuştu:

“Jean-Marie Pfaff, bir akşam otele geldi, ‘Diego ile görüşmek istiyorum.’ dedi. Diego’nun yanına gittim, ‘Pfaff geldi, seninle görüşmek istiyor.’ dedim. Maradona, ‘Söyle gitsin.’ dedi. Nasıl söyleyebilirim ki. Ortadan 45 dakika geçti, Pfaff kapıda bekliyor, Diego içeriden dışarıya çıkmıyor. ‘O gitmeden dışarıya çıkmıyorum. Sana niçinini daha sonra anlatırım.’ dedi. Pfaff’a ben söyleyemedim, otel müdürüne söylettik. Pfaff gittikten daha sonra, Diego bana kızgınlığının niçinini anlattı, ‘Dünyanın en uygun kalecisi ve futbolcusu buluşması olacak diye benim adımı kullanmış. Bir futbolcunun veda maçına davet etmişler fakat benim hiç bir şeyden haberim yok. Tertipten davet de gelmedi. Herkes beni arıyor, benim haberim yok. Benim üzerimden kendi reklamını yapıyor. Çok kızdım, görüşmek istemiyorum, görüşürsem kalbini kırarım.’ dedi.”

Hollandalı ailenin Maradona’ya büyük hayranlığı

Dünyanın her yerinden gelen taraftarlarla otelin önünün her gün dolu olduğunu lisana getiren Mutu, yaşadığı enteresan bir olayı ise şu biçimde anlattı:

“Otelin önüne barikatlar kurarak Diego’nun rahat yürümesini sağladık. Akşam 8.00-8.15 civarında her gün 15 dakika fotoğraf çekme programı düzenledik. Bir gün ortama bakmak için dışarıya çıktım, üç çocuklu bir bayan ağlıyordu. ‘Yardımcı olabilir miyim?’ dedim, ‘Diego’yu ne kadar epeyce sevdiğimi bilmiyorsun. Günlerdir geliyoruz, fotoğraf çektiremedik.’ dedi. Oğluna işaret etti, kimliğini çıkarttı, çocuğun ismi Diego Armando. Öbür çocuğunun ismi da Maradona’nın hayranı olduğu Ernesto Che Guevara. ‘Siz benden daha epey seviyorsunuz, bekleyin.’ dedim. Diego’nun yanına gittim, ‘Özel bir konuğumuz var, vakit ayırır mısın?’ dedim. hanımı ve çocuklarını içeriye aldım, çocuklara ve kimliklerine baktı. Diego’yu bu biçimdea kadar hiç bu kadar duygusal görmemiştim, Hollanda kimliğinin üzerinde kendi ismini gördü, çocuklara ve bayana sarıldı. Onlarla uzun müddet ilgilendi, sıradan duygusal anlar yaşadılar. Bayan gittikten daha sonra, ‘Amigo bu biçimde beşerler gelirse bana sorma getir. Bunlar fazlaca özel bireyler.’ dedi. Bana da sarıldı, öptü.”

Maradona’nın otel çıkışlarında uzaktan kalabalığı incelediğini belirten Memnun, “Otel çıkışlarında şapkasını indiriyor, kimseye bakmadan ilerliyor. Çocuklu aileler ve engelli çocukları görür görmez duruyordu. Durması gerektiği yerde durup onlarla ilgileniyordu.” dedi.

Hollanda’da bulunduğu süreçte Maradona’ya değerli bir firma ile sponsorluk muahedesi da ayarladığını da aktaran Atalay Keyifli, “Diego bir gün, ’86 yılında Dünya Kupası’nı kazandığım arkadaşlarım takımımda. Ben de Al-Fujairah ile cüzi bir sayıya anlaştım, benim için reklam, sponsorluk mutabakatı yapar mısın? Arkadaşlarıma ekstra çıkar sağlamak istiyorum’ dedi. Kısa müddette 3 büyük şirketle anlaştık. Onların çekimleri sırasında daha samimi olduk.” sözlerini kullandı.