Mehmet Demirkol: Fenerbahçe’nin Löw’e teklif ettiği parayı duyar duymaz inanamadım

Deniz

Member
Gazeteci Mehmet Demirkol, Fenerbahçe’nin teknik yönetici adayları içinde yer alan Joachim Löw‘e yaptığı teklif için, “Acayip bir teklif yapılmış yani. Söylenen para inanılmaz. İnanamadım” tabirlerini kullandı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik yöneticisinin kim olacağı konusu belirsizliğini korurken, Alman teknik adam Joachim Löw savları gün geçtikçe kuvvetleniyor. İsmail Kartal nazaranve geldikten daha sonra kadronun performansının artmasına karşın, Fenerbahçe Lideri Ali Koç yeni döneme yabancı bir hocayla başlayacaklarını söylemişti.

Socrates YouTube kanalında yayımlanan “Karşı Karşıya” programında gündemi pahalandıran Mehmet Demirkol, Fenerbahçe-Joachim Löw savlarına ait kıymetli sözler kullandı. Fenerbahçe’nin reddedilemeyecek bir teklif yaptığını söyleyen Demirkol, Alman hocanın Türkiye’de başarılı sağlayıp sağlayamayacağı konusundaki kaygılarına değindi. Demirkol’un açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

“Söylenen para inanılmaz”

“Kulüp ekibine ne kadar yatkın?”

“Tabi ne kadar yanlışsız bu karar orası başka. En son ne vakit ekip çalıştırdı Löw? Futbolun diğer biçimde oynandığı bir devirde. Artık o denli değil fakat. İş hayli değişti. Löw ondan beri de ne kadar kulüp ekibi çalıştırmaya yatkın bir insan olarak hayatını sürdürdü. Futbol anlayışı açısından büyük bir hayal kırıklığı olabileceğini düşünüyorum. İsimden ben de heyecanlanıyorum.”

“bu biçimde yıl 1998’di”

“Futbol açısından benim seyrettiğim en âlâ Fenerbahçe Löw zamanındaydı. ‘Zico mu Löw mü?’ diye sorsan Löw diyebilirim. Zira fazlaca net hatırlıyorum o dönemi. Fenerbahçe hayli uzun mühlet yeterli futbol oynamıyordu, inanılmaz olumluydu bu biçimde. Metin Diyadin’in ayağı kırılana kadar Fenerbahçeliler keyiften ölüyordu. Çok parlak bir futbol vardı. Fenerbahçe’nin ligi domine ettiği vakit içinder oldu Daum’la vesaire oldu. Lakin oyun keyfi açısından, her insanın ‘ya ne hoş top oynuyorlar’ dediği Löw periyodudur. Löw şu anda azamide mı?

“Gönülsüz bu adam”

“Daha hiçbir şey olmadan bu kadar negatif olmak da tabi şey. Ancak bakıyorum nereden tutturacağız. Ben de gidip geliyorum. Löw, gelip orijinal bir şey kurabilir mi? Bir de şu biçimde bir şey var, gönülsüz adam. En değerlisi o. Heyecanla gelmesi lazım bir teknik yöneticinin. Ben Ulusal Takım’ın insanları paslandırdığını düşünüyorum.”