Mehmet Demirkol’dan Pereira’ya reaksiyon: Bu, insanın karısına ‘Karıcım seni epey seviyorum ancak sen Scarlett Johansson kadar hoş değilsin’ demesi üz

Deniz

Member
Gazeteci Mehmet Demirkol, Fenerbahçe teknik yöneticisi Vitor Pereira‘nın Antwerp maçının akabinde yaptığı “Fenerbahçe’nin, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanacağını düşünen var mı” açıklamasını eleştirerek, “Bu, insanın karısına, ‘Karıcım seni epeyce seviyorum fakat sen Scarlett Johansson kadar hoş değilsin’ demesi üzere. Ne gerek var ki bu biçimde bir şey söylemeye” dedi.

Socrates YouTube kanalında yayınlanan “Mehmet Demirkol’la Karşı Karşıya” programında Fenerbahçe’nin son haftalardaki gidişatını ve teknik yönetici Vitor Pereira’nın performansını pahalandıran Mehmet Demirkol, deneyimli teknik adamın Antwerp maçının akabinde basın toplantısında yaptığı açıklamaları kıymetlendirdi. Pereira’nın “Bu kulüpte UEFA Avrupa Ligi’ni kazanacağımızı düşünen mi var? Rekabet edebiliriz ancak bunu bekleyemeyiz. Bu kulüpte bir kişi Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ni kazanacağını düşünüyorsa ben birebir fikirde değilim” kelamları için “Ne gerek var ki bu biçimde bir şey söylemeye” diyen Demirkol, “Bu, insanın karısına ‘Karıcım seni epeyce seviyorum lakin sen Scarlett Johansson kadar hoş değilsin’ demesi üzere. Ne gerek var ki bu biçimde bir şey söylemeye. Herkes esasen neyi beklediğini biliyor. her insanın beklentisi ligde şampiyon olunması. Fenerbahçelilere desen ki ‘Avrupa macerası bugün bitti, biz ligde şampiyon olacağız’ herkes evet der yani” diye konuştu.

“Pereira ile ilgili yaşadığımız rastgele bir şeye şaşırıyor muyuz?” diyen Demirkol, şunları kaydetti:

“Taktik seçimleri, oyuncu rotasyon seçimler, basın açıklamaları… Bunların hiç birinde sürpriz yok. Herkes neye şaşırıyor ben onu anlamıyorum. 3’lü oynayacağı belirli. Giderken üçlü oynatıyordu, gelince üçlü oynatacağı belirli. Kolay kolay vazgeçmeyeceği hatta siz hayli söylerseniz inadına oynatmaya devam edecek o da muhakkak. Fenerbahçe’nin temel sorunu üçlü oynaması falan değil. Gerek yok bu biçimde bir şey söylemeye. Niçin söylüyorsun ki bunu. Sana kimse niçin kupayı kazanmadın diye kızmıyor. Antwerp’e karşı niçin bu maçı buraya getirdik diye kızıyor ki oyun da gitti yani. Ve doğal bu. Trabzon maçından daha sonra…”

“Oyunculara verdiğin bildiri fazlaca yanlış”

Trabzonspor maçının akabinde Ali Koç‘un açıklamaları ve FB TV’de maçın yenidenı yayınlanırken 23. dakikada kesilmesine ait olarak da konuşan Demirkol, “Öfke denetim edilebilir bir şey değildir. Bir toplumsal öfke yarattığın vakit onun nereye gideceğini varsayım edemeyebilirsin. Fenerbahçe’de yaşanan da bu. Bir öfke yaratıldı. Bütün hafta, sonraki gün diyorsun ki 23. dakika maç bitti. Oyunculara verdiğin bildiri epeyce yanlış. ondan sonrasında diyorsun ki daima birlikte bir ortaya geleceğiz, oyuncularımızı da izole ettik hiç etkilenmiyorlar bundan. Mümkün mü bu biçimde bir şey, benim çocuğum etkilendi. Bu öfke buralara gidiyor. Bu öfke büyüyünce de Pereira da neyin ne olduğunu biliyor sonuçta. Burada yaptığı şey bir şoklama da olabilir lakin gerek var mı bu biçimde bir şey söylemeye. bu biçimde bir şey söyleyince senin gerinde kaç kişi toplanır? Palavra söyleme ben bu sene bu kupayı alacağım deme fakat ‘Biz kimiz ki’ noktasına getirirsen bu işi bundan bir yarar sağlanmaz” dedi.

“Hakem olsam alana çıkmazdım”

Osayi Samuel’in Trabzonspor maçı daha sonrası toplumsal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kullandığı“Türk hakemleri bok üzere, tüm keyfimi kaçırdılar” tabirleriyle ilgili de tenkitler yapan Demirkol, şu biçimde konuştu:

“Osayi Samuel’in paylaşımında bütün Türk hakemlerine, hakemlik kurumuna karşı bir şey var. türkiyenin hakemlik kurumunda sorunlar var yanlışsız. Ancak Türkiye’de Dünya Kupası’nda düdük çalan, Avrupa Şampiyonası’nda, Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan en üst klasmanda hakemlik yapan hakemler var. Lakin o klasmanda pek fazla oyuncu yok, hoca da pek yok. Buradaki asıl sorun hakemliğe yaklaşım sorunu. Bir oyuncu da bütün bir Türk hakemliğine bunu söylüyorsa, ben hakem olsam çıkmazdım bu hafta maça. Onlardan da hiç ses çıkmıyor, o yüzden de her şeyi söyleyebilirsin onlara. O denli bir şey oluştu.”