Meyve Suyu Bölümü İhracatta Büyüdükçe Büyüyor

Selinx1

New member
Sağlıklı hayat formülü doğrultusunda tanınan bir seçenek olarak ön plana çıkan yüzde yüz meyveden üretilen meyve suları kısa müddette tüketiciler tarafınca kabul görmesiyle de tüketici potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtlıyor. Bu niçinle dünyada biroldukca örneği bulunan yüzde yüz meyve suları Türkiye’de de git gide üretici ve tüketici sayılarını artırıyor. Bu bağlamda Türkiye’nin topraklarının tarıma elverişli olmasının yerli ve ulusal üretim için büyük avantaj sağladığını vurgulayan Oğuz Holding CEO’su Enes Örer, meyve suyu pazarının gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çekiyor…

MEYVE SULARI MEYVEYE EN YAKIN İÇECEK

Meyve suyu kesiminin ülkemize ve insanlarımıza faydalarına değinen Oğuz Holding CEO’su Enes Örer, “Sektörümüz ziraî üretimin sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Meyve, meyve suyuna dönüştürülürken hem de katma kıymet sağlanıyor. Meyve suları, meyveye en yakın içecek. Sağlıklı içecekler öne çıktığı sürece meyve suları da ön plana çıkacaktır. Sağlıklı bir hayat için meyve ve zerzevatın beslenmenin en değerli kesimi olduğunu kimse reddetmiyor. Kıymetli olan meyve ve meyve suyunu hangi ölçülerde beslenmemize dahil ettiğimiz. Biz bunu yanlışsız anlatabildiğimiz vakit meyve suyu tüketiminin daha da artacağına inanıyoruz. Marka olarak, şu an 5 fabrikası bulunan en büyük içecek üreticilerinden birisi pozisyonundayız. Oğuz Besin meyve suyunun yanı sıra, gazoz, soğuk çay, limonata ve güç içeceği üzere içecekleriyle kıymetli eser kümelerinde da öne çıkıyor.” dedi.

YENİ YILDA 2 KATI BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Modernizasyonla bir arada önemli büyüme hedeflediklerini belirten Oğuz Holding CEO’su Enes Örer yatırımın biroldukca tarafı olduğunun altını çizdi. Örer: “Türkiye’de yetişen meyveleri işleyebilen, meyve suyunu, meyve konsantresini, meyve püresini üretebilen ve ambalajlayan entegre bir tesis olma özelliği taşıyoruz. Üretim ve ihracat kapasitelerimizi bizler de daima yükseltiyoruz. Önümüzdeki yıl ihracat sayılarımızda 2 katı bir büyüme hedefliyoruz.Tüm üretim çizgilerimiz, yüzde yüz yerli ve ulusal üretim yapmasının yanı sıra son teknoloji ile donatılmış durumda. Bu manada tüm çizgilerde saatte 100 tonluk üretim yapmaktayız.” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı