Migros Sürdürülebilirlikte Önderler içinde

Selinx1

New member
Migros, Âlâ Gelecek Planı doğrultusunda toplumsal ve çevresel alandaki çalışmaları ile Borsa İstanbul’da süreç nazarann firmalar içinde birinci 25 ortasında yer aldı. Karbon salımını ve su tüketimini azaltma çalışmaları ile global kıymetlendirme kuruluşu CDP (Karbon Saydamlık Projesi) tarafınca, önderler içindeki yeri tescillendi.

Migros, Güzel Gelecek Planı çerçevesinde karbon salımını, su tüketimini, besin imhasını, plastik kullanmasını azaltma; sağlıklı hayatı, cinsiyet ve fırsat eşitliğini destekleme mevzularında zorlayıcı amaçlar üstleniyor, projeler gerçekleştiriyor ve yıllık performansını şeffaf bir biçimde paylaşıyor. Etraf ve topluma yönelik yürüttüğü çalışmalarıyla Borsa İstanbul’da süreç nazarann firmalar içinden belirlenen BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 8 yıldır üst üste yer alıyor. Migros, bu yıl birinci sefer yayınlanan ve sürdürülebilirlik performansı en yüksek 25 firmanın listelendiği BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde de perakende dalının tek temsilcisi oldu.

Migros ayrıyeten, çevresel sürdürülebilirlik alanındaki en itibarlı global raporlamalardan olan CDP (Karbon Saydamlık Projesi) 2022 sonuçları doğrultusunda, 4. kere iklim önderleri, 2. defa de su başkanları içinde yer aldı.

Migros Ticaret A.Ş. İcra Lideri Özgür Tort, “Migros Âlâ Gelecek Planımız çerçevesinde sürdürülebilirlik stratejilerimiz, tüm karar ve aksiyonlarımızı şekillendiriyor. Bu alandaki çalışmalarımızın ulusal ve memleketler arası platformlarda başkanlar statüsünde tescillenmesinden memnunluk duyuyoruz” dedi.

“Yenilenebilir güç kaynakları ile daha uygun bir geleceğin inşasına takviye oluyoruz”

Daha düzgün bir gelecek için çevresel sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda yenilenebilir güçten faydalandıklarını tabir eden Özgür Tort, şöyleki devam etti: “Güneş güç santrali (GES) yatırımları kıymetli mevzu başlıklarımız içinde. Adana Dağıtım Merkezimizin çatısına kurduğumuz, 1.2 mw şurası güce sahip güneş gücü santrali, Eylül ayında üretime başladı. Yıllık 1 milyon 680 bin kwh üretim kapasitesi ile Adana Dağıtım Merkezimizin yıllık güç gereksiniminin yaklaşık yüzde 90’ını karşılamış olacak. Bu yatırımımızla yıllık; 6 milyon 270 bin liralık tasarruf sağlarken, 744 tona yakın da karbon salımını engellemiş olacağız.

GES konseyimi için 2023 yılında devreye almayı planladığımız yeni güneş santrali projelerimizle doğal kaynaklarımızı tasarruflu biçimde kullanmaya, ülke iktisadına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Özgür Tort, kelamlarına şu biçimde devam etti: “Karbon, su ve besin atıkları başlıklarında 2030’a endeksli gayeler koyarak, iklim değişikliğiyle fazlaca taraflı gayret için somut adımlar atıyoruz. Bu yıl, elektrik ve soğutucu gaz kaynaklı, mutlak karbon salımımızı Bilime Dayalı Maksatlar (SBT) doğrultusunda 1,5 ºC senaryosu ile uyumlu olarak 2030 yılına kadar yüzde 42 azaltmayı taahhüt ettik. Satışımızda bulunan mamüllerin karbon ayak izlerini ölçmek ve birlikte azaltım gayesi vermek için tedarikçilerimiz ile güçlerimizi birleştirerek Migros Sürdürülebilir İş Ortakları Ağı’nı kurduk. Bu alandaki, 10 yılı aşkın müddetlik bilgi birikimi ve tecrübemizi paydaşlarımıza açıyoruz. Yıl uzunluğu devam edecek eğitim ve danışmanlık hizmetlerimiz çerçevesinde ortak çalışmalarımızın kapsamını yeni projelerle genişleteceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı