Milyonlar kazanıyordu; mahpusta 4 sterline çalışıyor!

Deniz

Member
1 sene evvelce tecavüz ve cinsel atak cürümlerinden mahpusa giren ve yargılaması devam eden Manchester City’nin yıldızı Benjamin Mendy mahpusta günlük 4 Sterlin’e (84 TL) çalışıyor.

2017’de tam 50.6 milyon Sterlin (1 milyar 70 milyon TL) karşılığında Monaco’dan, Manchester City’e transfer olan Benjamin Mendy ömründe büyük sıkıntılar yaşıyor. Dört bayana yönelik yedi taciz, bir tecavüz teşebbüsü ve bir cinsel hücum davası bulunan Fransız sol bek tutuklu olarak Chester Crown Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Fanatik’in derlediği habere göre İngiltere mahpus kuralları yeterince mahkumlar günlük işlerde çalıştırılıyor. Mendy de mahpusta kaldığı müddet boyunca günde yalnızca 4 Sterlin’e (84 TL) çalışıyor. City’e 28 milyon Sterlin (588 milyon TL) karşılığında imza atan 28 yaşındaki futbolcu bu süreçte paranın ve hayatın bedelini anladığını kaydetti.

7 Kasım’da mahkeme heyetinin önüne çıkan Fransız futbolcu hayli çarpıcı tabirler kullandı. Daily Star’ın haberine bakılırsa; yıldız isim, “yaşamımda birinci defa futbol haricinde bir iş yapmak zorunda kaldım. Her gün kantinde yemek yemek için yalnızca 4 Sterlin kazanıyorum. Birinci sefer nitekim paramın değerini biliyorum. Daha evvel sahip olduğum hayatta, sahip olmak istediğim her şeyi yalnızca satın alıyordum. Bu yüzden, burası bana paranın pahasını de öğretti. Burada olduğum için epey üzgünüm fakat epey şey öğrendim” tabirlerini kullandı.