Mobilya Dalına nitelikli işçi yetiştiren Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), Samsun Mobilya Dekorasyon Fuarı’nda mamüllerini sergiliyo

Selinx1

New member
Mobilya kesimine nitelikli işçi yetiştiren Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) 8-13 Mart 2022 tarihleri içinde gerçekleştirilecek Samsun Mobilya Dekorasyon Fuarı’na katılıyor. CAMEK’te eğitim nazarann kursiyerlerin ürettiği mobilya eserleri bir hafta boyunca TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde sergilenecek. 2021 yılında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafınca sağlanan 2 Milyon TL hibe programıyla kurularak eğitim faaliyetlerine başlayan Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), kuruluşunun birinci yılında Türkiye’de isim yapmış kıymetli mobilya firmalarının yer aldığı fuar aktifliğine katılarak büyük bir muvaffakiyete imza atıyor.

LİDER SANDIKÇI: “PROJE BÜYÜK SES GETİRECEK”

CAMEK projesi yardımıyla mobilya dalına nitelikli işçi kazandırdıklarını tabir eden Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “Meslek kurslarımız Ahşap CNC Operatörü, Bilgisayar Takviyeli 3 Boyutlu Mobilya Tasarım, Mobilya Döşeme Dikiş, Mobilya Döşeme Kesim Kursları olmak üzere mobilya bölümü alanında dört farklı modülde eğitim vermektedir. Alanında uzman eğitmenler tarafınca verilen kurslarımız aracılığıyla öncelikli olarak gençlerin, bayanların ve dezavantajlı gruplarımızın meslek edinmelerini hedefledik. Hem istihdama katkı sunuyor tıpkı vakitte mobilya dalına nitelikli işçi kazandırarak ülke iktisadına insan kaynağı sağlıyoruz. Ben inanıyorum ki kursiyerlerimizin ürettikleri eserler fuara katılan bir fazlaca firma tarafınca beğeniyle karşılanacak ve CAMEK projemiz bu cins etkinlikler yardımıyla bölümde büyük ses getirerek bir epey etraf tarafınca örnek alınacaktır” dedi.

“NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNÜ DALLA BULUŞTURUYORUZ”

CAMEK yardımıyla bölgedeki mobilya kesimine nitelikli işçi kazandırdıklarına vurgu yapan Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, fuara katılmalarındaki ana gayenin yetişmiş insan gücü ile kesimi bir ortaya getirmek olduğunu söylemiş oldu. Lider İbrahim Sandıkçı, “Bu cins büyük tertipler aracılığıyla mobilya kesiminin muhtaçlık duyduğu nitelikli işçileri kesimin önde gelen kuruluşlarıyla bir ortaya getirmiş oluyoruz. Son teknolojiyle donattığımız atölyelerimizde uzman eğitmenler tarafınca mobilya dalının birbirinden değerli alanlarına nitelikli insan gücü yetiştiriyoruz. Stantlarımızı ziyaret eden firma yetkilileri bizden nitelikli işçi temininde bulunabilecekler. Bu sayede mobilya alanında yetişmiş kalifiye çalışanımızı dalın değerli firmalarıyla buluşturup istihdama katkı sağlamayı amaçladık” diye konuştu.

“MESLEKSİZ GENÇ VE BAYAN KALMAYACAK”

CAMEK’te farklı meslek kümelerine yönelik eğitim ve istihdam imkânı sağlayacak programlara da başlanacağını söz eden Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “CAMEK kurulduğu birinci yılında Karadeniz Bölgesi’nin kıymetli fuarlarından biri olan Mobilya Dekorasyon Fuarı’nda stant açarak kıymetli bir muvaffakiyete imza atıyor. Bu aslında bir başlangıç. İnşallah bundan daha sonra daha farklı modüllerle kurslarımız gelişecek. Yeni dallarla ilgili farklı meslek kurslarında eğitimlerimiz olacak. Bizler Canik Belediyesi olarak bölgemizde mesleksiz genç ve bayan bırakmama ismine tüm çabamızla çalışacağız” dedi.

Samsun Mobilya Dekorasyon Fuarı, 8-13 Mart 2022 tarihleri içinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Girişin fiyatsız olduğu fuar bu tarihlerde saat 10.00 ve 20.00 içinde açık olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı