Modalife 50 Milyon Dolar Yatırım Yapacak, İstihdam ve Kapasiteyi 3 Katına Çıkaracak

Selinx1

New member
Türkiye’nin önde gelen mobilya markası Modalife, istihdam gücünü 2 bin 200’den 5 bin 200’e çıkarıp, üretim kapasitesinde 2 katın üzerinde artış sağlayacak yaklaşık 50 milyon dolar seviyesinde yatırım için düğmeye bastı. Yatırım kapsamında Kırıkkale’de 600 bin metrekare alanda hayata geçirilecek ve 250 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Modacity fabrikası, bir üretim, lojistik ve ihracat merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Tüketicilerin gereksinim ve beklentilerini her vakit göz önünde bulundurup, bu muhtaçlık ve beklentileri kalite, tasarım ve konforun ulaşılabilir halini sunarak karşılayan Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticisi Modalife, Modacity’nin yaklaşık 10 yıl ortasında kumaş, kauçuk, profil, yay üretimi üzere kendi hammadde muhtaçlığını kendisinin karşılayacağı tüm fazların devreye girmesiyle bir arada 50-100 milyon dolar yatırımla istihdam gücünü ve üretim kapasitesini 3 kat düzebir daha çıkarmayı planladığını deklare etti.

5 bin 200’ün Üzerine Bireye İstihdam

Yatırım atağıyla ilgili bilgi aktaran Modalife Fabrikalar Müdürü Sedat Değirmenci, “10 yıl ortasında tam kapasite ile faaliyete geçmesini planladığımız Modalife Modacity fabrikamız, çift vardiyada 3 bin şahsa direkt istihdam sağlayacak ve bu biçimdece istihdam gücümüz 5 bin 200’e ulaşmış olacak. bu vakitte öbür alanlarda gerçekleştireceğimiz istihdamlarla bu sayının daha da yükseleceğini öngörüyoruz” dedi.

Üretim Kapasitesi 3 Katına Çıkıyor

Modacity’nin kumaş, kauçuk, profil, yay üretimi üzere kendi hammadde muhtaçlığını kendisinin karşılayacağı öteki entegre tesisleriyle bir arada faaliyete geçmesi durumunda, 100 milyon dolar düzebir daha ulaşacak yatırımın, kapasite ölçeğinde de büyük artış getireceğini tabir eden Sedat Değirmenci, “Ar-Ge ve dizayndan üretim ve paketlemeye tüm süreçlerimizi, hali hazırda Kırıkkale’de 150.000 m2 kapalı alana yayılı 5 üretim tesisimizde gerçekleştiriyoruz. Sıfırdan hayata geçirmeyi planladığımız yeni üretim tesisimiz Modacity fabrikası 600 bin metrekare alan üzerinde, 250 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Kesimimizde dünyada kullanılan en ileri seviye teknolojilerle donatacağımız Modacity fabrikamız, yıllık 1 milyon modül soft, 2,5 milyon kesim modüler mobilya ve bunlara ilaveten 150 bin yatak ve 150 bin baza ile, mevcut üretim kapasite ölçeğimizi de 3 katına çıkarmayı planlıyoruz” biçiminde konuştu.

Modacity Üretim, Lojistik ve İhracat Üssü Olacak, Demiryolu Kontağı Planlanıyor

Modalife Modacity fabrikasının bir üretim, lojistik ve ihracat üssü olarak planlandığını belirten Sedat Değirmenci, “Ankara-Kırıkkale yolu üzerinde inşa edeceğimiz fizibilitesi tamamlanan Modacity, beraberinde tren yoluna sıfır olma özelliği de taşıyor. Tren yolu üzerinde kendi istasyonumuzu kurup, yurt içi ve ihracat pazarlarımıza tren yolu ile de sevkiyat gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Dalında Ar-Ge Yatırım Öncüsü

Modalife’ın cirosunun yüzde 1’inden çoksını Ar-Ge yatırımlarına yönlendirildiğini vurgulayan Sedat Değirmenci, kelamlarını “Ar-Ge’yi teknoloji, üretim ve nitelikli işgücü istihdamının en kıymetli itici güçlerinden biri olarak görüyoruz. 720 milyon TRY seviyesinde ciro ile kapamayı öngördüğümüz 2021 yılı boyunca ciromuzun yüzde 1’i ve üstündeki seviyede Ar-Ge yatırımlarımıza, mobilya kesiminin en hayli Ar-Ge yatırımı yapan öncü şirketleri içinde yer almaya devam edeceğiz” formunda sürdürdü.

Kalite, tasarım ve konforun herkes için ulaşılabilir halini sunan Modalife bünyesinde, oturma kümelerinden yemek odalarına, yatak odası kadrolarından genç odalarına, fazlaca gayeli dolaplardan sehpalara kadar bir konutun tüm mobilya gereksinimini karşılayan kullanışlı ve işlevsel eserler, günün modasını ve trendlerini yakalayan dizaynlar ve memleketler arası kalite standartlarında üretiliyor.

Yeni bir aile hayatına birinci adımı atan çiftlerin beğeni ve bütçelerine uygun, kaliteli, işlevsel ve uzun ömürlü eserleriyle kesime ve ülkemize düğün paketçisi kavramını kazandıran Modalife, gönüllerde edindiği yeri anlatan Türkiye’nin Düğün Paketçisi sloganını gururla taşımaya devam ediyor.

Modalife, Ar-Ge ve dizayndan üretim ve paketlemeye tüm çalışmalarını Kırıkkale’de 150.000 m2 kapalı alana yayılı 5 üretim tesisinde gerçekleştiriyor ve 2 bin 200’ün üzerinde bireye direkt istihdam sağlıyor. Erişilebilir maliyetler için tüketiciye direkt temas prensibini benimseyen Modalife, yurt genelinde kendi bünyesindeki 150’den çok mağazası, 30’u aşkın deposu ve ülkemizin her yerine en kısa müddette ulaşan sevkiyat ağıyla, üretimden teslimata kuvvetli bir bedel zinciri oluşturuyor. Ar-Ge hünerlerini, üretim kalite standartlarını ve lojistik süreçlerini sistemli yatırımla daima geliştiren Modalife, bölümünde “1 günde teslim” özelliğiyle de ayrışıyor. Müşterilerden alınan geri dönüşlerle her bölgede Modalife depolarında özel depo hafızaları oluşturuluyor.

Modalife çatı markasının yanı sıra, Mobetto markasıyla pratik mobilya ve genç odası, Modamed markasıyla yatak ve yatak odası eserleri sunan şirket, Modalife Plastik üretim tesisiyle farklı eser kümelerinin plastik modül gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra, konutların başka bir gereksinimi olan bahçe, balkon mobilyası ve sandalye ihtiyaçlarına yönelik üretim gerçekleştiriyor. Modalife’ın bir başka markası Sandalie, her 10 saniyede 1 sandalye üretim kapasitesiyle farklı kullanım gayeleri için yeni jenerasyon sandalyeler üretiyor ve gerçekleştiriyor. Bunların yanı sıra, yılda 2 milyon m2 panel sürece kapasitesine sahip olan Modalife, yılda 260 bin koltuk üretimi ile bu alandan da süratle büyüyen bir ivmeyi temsil ediyor.

Modalife bilhassa son senelerda geniş bir coğrafyaya yönelik ihracat atılımıyla de dikkat çekiyor.Tasarım, kalite ve konforun yanı sıra, sürdürülebilir bir gelecek için endüstride sıfır atık konusunda dalında öncü kuruluşlar içinde yer alan Modalife, dünyamıza ve insanlığa pak yarınlar bırakmak için kendi bünyesinde hayata geçirdiği Geri Dönüşüm Tesisinde, saatte 2.4 ton hammadde dönüşümüyle yeşil bir gelecek maksadına katkı yapıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı