MÜSİAD Ege Bölgesinde Atakta

Selinx1

New member
MÜSİAD İzmir, Denizli, Manisa ve Aydın Şube Lider ve İdare Şurası üyeleri Lider Bilal Saygılı’nın mesken sahipliğinde İzmir’de bir ortaya gelerek ve geleceğe dönük işbirliği bildirileri verdiler. MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı’nın telekonferans prosedürü ile katıldığı görüşmede MÜSİAD’ın büyük ve kuvvetli bir aile olduğu vurgulandı.

Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Denizli, Manisa ve Aydın Şube Lider ve İdare Şurası üyelerinin iştirakiyle Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği ‘Hasbihal Toplantısı’nda tanışma ve geleceğe dönük iş birliği, güç birliği iletileri verilerek istişare yapıldı.

Toplantıya telekonferans formülü ile katılan MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın yeni periyot çalışmalarına değinerek şunları kaydetti: “Çok hoş bir ortamda liderlerimiz ve üyelerimizle birlikte hasbihal ettiğinizi öğrendim. Çok keyifli oldum. Kardeşliğinizi ve dostluğunuzu Allah kuvvetlendirsin inşallah. Her şeydilk evvel Rabbimiz bizi kardeş kılmış, “inananlar kardeştir” demiş. Bu noktada bizim bu kardeşlik şuuruna sahip olmamız hayli kıymetli. Bizim ortamıza nifak ve ayrılık rüzgarları girerse başarılı olmamız mümkün olmaz. MÜSİAD olarak biz büyük bir aileyiz. MÜSİAD Genel Merkezimizde hamdolsun epey ağır ve hoş hareketlilik var. Yeni periyotta dolu dolu faaliyetler bizi bekliyor. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim etsin, hepimizin önünü açsın” dedi.

MÜSİAD İzmir Lideri Bilal Saygılı ise konuşmasına başta Genel Lider Mahmut Asmalı olmak üzere; Denizli, Manisa ve Aydın Şube lider ve üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söz etti. Saygılı, “Ege bölgesinde yer alan MÜSİAD şubeleri olarak aramızdaki bağları daha da güçlendirip gelecekte bir ortaya gelerek bu kaynaşmamızı devam ettirmeyi istiyoruz. MÜSİAD, dava ve beraberlik kadim kıymetimizdir. Ülkemizin güçlenmesinde; endüstriden ticarete, turizmden tarıma kadar üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı çalışmalarımıza, projelerimize devam ediyoruz. Büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşası için daima bir arada uğraş etmeye devam!” diye konuştu.

MÜSİAD Denizli Lideri Mehmet Akgün, “Üyelerimizle bir arada Denizli’de 22 bin bireye istihdam sağlıyoruz. Birfazlaca kesimde üyemiz bulunmaktadır. İki tane değerli projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum: Dijitalleşen dünyaya ahenk sağlamak gayesiyle “Dijital Üye Rehberi” projemize devam ediyoruz. Bu projeyle MÜSİAD üyelerinin ağı daha da güçlenecek. Öteki taraftan yeni hizmet binamızda kuracağımız “Eğitim ve Bilim Merkezi Laboratuvarı” çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

MÜSİAD’ın bayrağını daha üstlere taşımak için gece gündüz demeden hayli çalışacaklarını belirten MÜSİAD Manisa Lideri Abdurrahman Rüzgar, “Manisa, tarım ve sanayi kentidir. Manisa, üzüm ve zeytinin kentidir. İzmir’e yakın olmamız niçiniyle bağlarımızı geliştirmek, bundan istifade etmek ve ticaretimizi arttırmak istiyoruz. Ege bölgesi MÜSİAD şubelerimizi bir daha sonraki toplantımızda konuk etmekten şad oluruz.” tabirlerini kullandı.

MÜSİAD Aydın Lideri Taner Kuşpaz ise konuşmasında şu değerlendirmede bulundu: “MÜSİAD büyük bir STK, büyük bir aile. Biz buna şahit oluyoruz. Allah bu ailemizi daim eylesin. Bildiğiniz üzere evvelki Genel Liderimiz Aydın’a dünyanın üçüncü büyük süt fabrikasını inşa etti. Yerli ve ulusal müteşebbisler olarak kendi içimizde kaynaşarak, birbirimizle iş yaparak kendi ekosistemimizi geliştirerek bu cins yatırımlara girişebiliriz. Bunu tam manasıyla yaptığımızda MÜSİAD’ın önünde kimse duramaz” dedi.

Programda, Akademi Kamu Sanayi İşbirliği ve Proje Takibi Komitesi Lideri Nurettin Memur da MÜSİAD İzmir tarafınca hayata geçirilen İzmir Nitelikli İşçi Yetiştirilmesi (İNİP) Projesi kapsamında “Kurumsal Kaynak Planlaması ERP Konusunda Nitelikli İşçi Yetiştirilerek İzmir Endüstrisine Kazandırılması” hakkında sunum yaptı.

Toplantının sonunda MÜSİAD İzmir Lideri Bilal Saygılı, konuk liderlere günün anısına plaket takdim ederek iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Programın sonunda da Temmuz sonu Ağustos ayı başında ülkemizin çeşitli noktalarında meydana gelen orman yangınları ile devletimizin tüm imkanları seferber edilerek girişilen gayrette; İzmir Valiliğinin uyumunda, Muğla ili Bodrum ilçesine MÜSİAD İzmir Şubesi olarak gönderilen iş makinaları ile yangın söndürme çalışmalarına dayanak ve değerli katkılarını esirgemeyen üyelere MÜSİAD İzmir Lideri Bilal Saygılı tarafınca teşekkür dokümanları takdim edildi. Program aile fotoğrafının çekilmesinin akabinde son buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı