Muradiye Belediyesi’nde ‘Sosyal İstikrar Tazminatı’ Kontratı imzalandı

Selinx1

New member
Van’ın Muradiye Belediyesi ile MemurSen Konfederasyonu’na bağlı Belediye ve Özel Yönetim Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) içinde ‘Sosyal İstikrar Tazminatı’ kontratı imzalandı.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza merasimine Muradiye Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Erkan Savar ile Bem-Bir-Sen Van Şube Lideri Harun Altın katıldı. Bem-Bir-Sen’in 6. Periyot Toplu Mukavelesi’nde elde ettiği en kıymetli kazanımlardan olan toplumsal istikrar tazminatı oranının yüzde 100’den yüzde 120’ye çıkarılmasının ardından, Bem-Bir-Sen ile Muradiye Belediyesi içinde Toplumsal İstikrar Kontratı imzalandı.

-“Üyelerimize Hayırlar Getirsin İnşallah”

İmza merasimi öncesi açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Van Şube Lideri Harun Altın, kontratın çalışanlara hayırlar getirmesini dileyerek, “Bilindiği üzere 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Devir Toplu Kontratı’nda toplumsal istikrar tazminatının oranı yüzde 100’den yüzde 120’ye çıkarılmıştı. Biroldukca belediye bu çerçevede toplumsal istikrar kontratlarını imzaladı, imzalıyor. Katkılarından dolayı memurlar ismine Muradiye Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Belediye Erkan Savar’a teşekkür ediyorum” dedi.

-“Çalışanlarımızın huzuru memnunluğu ve refahına ehemmiyet veriyoruz”

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Erkan Savarsa, Muradiye Belediyesi olarak çalışanlarla daima omuz omuza olduklarını belirtti. Çalışanların haklarının verilmesi noktasında hiç bir vakit geri durmadıklarını ve en uygununu yapmaya çalıştıklarını söz eden Kaymakam ve Belediye lider Vekili Sayar, “Yapabileceğimizin en uygununu yapmak için çaba ettik. Alandaki yüzümüz olan çalışanlarımız keyifli olmadan hizmetlerimizi verimli bir biçimde yerine getirmemiz mümkün değil. Bu şuurla yaklaşıyoruz. İlçeye hizmet eden belediye çalışanlarımızın huzuru, memnunluğu ve refahı bizim değer verdiğimiz konulardandır. Çalışanlarımızın hakları sonuna kadar verilecektir. Tüm çalışanımızın alın teri kurumadan haklarını vereceğimizi söz etmek istiyorum. Belediyemizde bakılırsav yapan memurlarımızı kapsayan bu mukavelenin güzel olmasını diliyor, bundan daha sonra da birebir hassasiyetle çalışmalarımızı yapacağımızı belirtmek istiyorum”

Yapılan açıklamaların akabinde Muradiye Belediyesi’nde misyon yapan memurlar için Toplumsal İstikrar Kontrat imzaları, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Erkan Savar ile Bem-Bir-Sen Van Şube Lideri Harun Altın tarafınca atıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı