Öğrencileri İş hayatına Hazırlayan Büyük Adım

Selinx1

New member
13 yıldır uygulanan “CO-OP Eğitim Modeli”, öğrencileri çabucak hemen üniversite sıralarındayken iş dünyasına hazırlıyor. LinkedIn Learning , farklı formatlardaki meslek aktiflikleri ve Business Camp programları ile bir yandan iş deneyimi edinen öğrenciler, başka yandan çalıştıkları firmalardan teklif alma bahtını yakalıyor.

Öğrencilerinin meslek gelişimlerine ve iş ömrüne hazırlanmalarına büyük ehemmiyet veren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2008 yılından beri CO-OP Eğitim Modeli‘ni uyguluyor. Meslek Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni CO-OP Eğitim Modeli’yle birleştiren üniversite, artık de bu programı LinkedIn Learning platformu ile taçlandırıyor. LinkedIn Learning projesi öğrencilere uzaktan eğitimle şahsi ve profesyonel gelişim imkanı sağlamasının yanı sıra üniversitenin uygulamakta olduğu CO-OP Eğitim Modeli ve LinkedIn profesyonel iş platformuyla entegre bir “Kariyer Gelişimi ve İş ömrüne Hazırlık Programı”nı öğrencilerinin hizmetine sunuyor.

16 binden çok içerik ve kurs

Platformda tasarlanan meslek gelişimi içerikli öğrenme modülleri ve sertifikalar ile öğrencilerin iş hayatına geçişleri ile iş arama süreçlerini kolaylaştırmayı ve bu güç periyotta işe yerleşmelerine katkı sağlamayı temel hedef edinen LinkedIn Learning programında, öğrenciler mevcut 16.000’dan fazla içerik ve kurslar ile meslek gelişimlerine yönelik özel olarak oluşturulan eğitim modüllerine ulaşabiliyorlar. Bu içerik, kurs ve modülleri tamamladıktan daha sonra alacakları sertifikalar LinkedIn platformundaki görünürlüklerini artırarak mezuniyet basamağındaki iş arama süreçlerinde avantaj sağlayacak.

Programı tamamlayacak öğrenciler kendini tanıyan, hedeflediği meslek alanıyla ilgili bilgi sahibi ve yetkinlikler istikametinden donanımlı, iş arama ve müracaat süreçlerine hakim mezun adayları pozisyonuna gelerek meslek gelişimlerine kıymetli bir katkı sağlayacaklar. Üniversiteye girişlerinden itibaren meslek gelişimleri farklı programlarla desteklenen ve iş dünyasıyla daima iç içe olan BAU’lular artık de bu program yardımıyla işe hazırlıklarını en üst düzeye çıkarma fırsatını bulacaklar.

Bölümünde önde gelen birfazlaca firma ile buluşma fırsatı

Öğrencilerin okula başlayışından mezuniyetlerine kadar olan müddette meslek gelişimlerine ve kendilerini tanıyarak uygun alanı bulmalarına dayanak verecek çalışmaların yürütüldüğü CO-OP Eğitim Modeli’nde, farklı ve yenilikçi uygulamalarla öğrencilerin iş hayatını deneyimlemelerine ve iş dünyasından profesyonellerle buluşmasına fırsat yaratılıyor. İş dünyası ile kuvvetli ilgileri ve mevcut partner firma/kurum işbirlikleri yardımıyla öğrencilere fark yaratan fırsatlar sunulurken, firmaların da genç yeteneklere ulaşması sağlanıyor.

Bu yıl ayrıyeten, öğrencilerin yetkinlikleri ve farklılaştıkları özelliklerine nazaran partner firmalarla tanışmaları ve buluşmalarının sağlandığı yep yeni bir program olan BAU Business Camp programı başlatıldı. Öğrenciler bu program ile hedefledikleri bölüm ve işlere dair ipuçlarını tecrübeli şahıslardan öğrenerek iş dünyasının kapılarını açacak fırsatlara ulaştılar.

Business Camp’ta öğrenciler bölümünde önde gelen biroldukça firma ile bir ortaya gelerek; Firmalarla Tanışma Aktiflikleri, Mülakat Simülasyonları, “CV’ni Bırak” Buluşmaları ve CV Hazırlama Atölyeleri, Meslek ve Girişimcilik Seminerlerine katıldılar. Programda ayrıyeten kamu yahut sivil toplum kuruluşlarında meslek hedefleyen öğrenciler de planlanan seminer ve atölye aktifliklerine dahil oldular.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı