- EGE PLASTİK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ İDARE ŞURASI LİDERİ ŞENER GENÇER:
- “İYİ YETİŞMİŞ MAVİ VE BEYAZ YAKALI İŞGÜCÜNE en çok MUHTAÇLIK DUYAN DALLARIN BAŞINDA GELİYORUZ.”
- “KENDİSİNİ ÂLÂ YETİŞTİRMİŞ, DONATMIŞ, EN AZ BİR YABANCI LİSANI ÇOK UYGUN DERECEDE KONUŞAN BİR MÜHENDİSİN BİZİM DALDA İŞSİZ KALMASI ÇOK DÜŞÜK MÜMKÜNLÜK.”
EGEKAF standında gençlerle bir ortaya gelen Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) İdare Heyeti Lideri Şener Gençer, fuara ilginin beklentilerin epey üzerinde olduğunu belirtti.
// YENİ YATIRIM ALANLARI AÇILMALI
21-22 Mart tarihleri içinde Fuar İzmir’de düzenlenen aktiflik kapsamında Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu bünyesinde eğitim veren Polimer Teknolojileri Kısmı öğrencileri ile bir ortaya gelerek bölüme yönelik talep ve beklentilerini dinlediklerini kaydeden Gençer, “Plastik kesimimiz, düzgün yetişmiş orta işgücüne en çok muhtaçlık duyan dalların başında geliyor.” dedi.
Türkiye’de her yıl 950 bin ilâ 1 milyon gencin işgücüne katıldığını anımsatan Şener Gençer, mevcut işsizlere eklenen bu işgücüne iş ve aş sağlamak için kesinlikle yeni yatırım alanları açılması gerektiğini kaydetti.
EGEPLASDER Lideri Şener Gençer, şu değerlendirmeyi yaptı:
// “BİZDEN daha sonra BAYRAĞI ONLAR DEVRALACAK”
“Plastik bölümü 45 milyar dolar cirosu olan, 300 bin insanımızı istihdam eden, Avrupa’nın ikinci dünyanın 7’nci büyük üretim kapasitesine sahip, 10 milyar dolar ihracata imza atan bir bölüm. ötürüsıyla düzgün yetişmiş mavi ve beyaz yakalı işgücüne en çok gereksinim duyan dalların başında geliyoruz. Kendisini yeterli yetiştirmiş, donatmış, en az bir yabancı lisanı epey güzel derecede konuşan bir mühendisin bizim kesimde işsiz kalması epeyce düşük mümkünlük. Orta işgücü istihdamı konusunda ise Ege Üniversitesi Polimer Teknolojileri Kısmı ve Bornova Mazhar Şiddetli Plastik Meslek Lisesi ile hayli istikametli bağlantılarımız var. Dalımıza işgücü yetiştiren bu eğitim kurumlarını fazlaca önemsiyoruz. Standımızı ziyaret eden ve iş ömrüne atılmak için gün sayan gençlerimizin sorularını yanıtladık, onlara yürek verdik. Bizlerden daha sonra kesimin bayrağını onlara devredecek olmanın memnunluğunu yaşıyoruz.”
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı