Ruminant ve kanatlı hayvanlarda gerçek besleme çiftliklerin hasılatını artırıyor

Selinx1

New member
Trouw Nutrition; esirgeyici, destekleyici ve sürdürülebilir yaklaşımlar sunan eser ve tahlilleriyle, hayvancılık bölümünde üretim verimliliğini artırarak azamî ekonomik yarar sağlıyor

Dövizdeki dalgalanmalar hayvancılık bölümünde girdi maliyetini artırıyor, bu durum hem üreticiyi birebir vakitte tüketiciyi zorluyor. Kanatlı dalında üretim maliyetinin büyük kısmını oluşturan yem ham unsuru girdilerindeki fiyat artışı, dışa bağımlılık, tüketimin gelişmiş ülkelere bakılırsa düşük olması ve ihracat ile ilgili temel meseleler göze çarparken; ruminant bölümünde ise hür piyasa uygulaması, ithalat, destekleme modelleri ve bölgesel kooperatifçilik problemleri öne çıkıyor. Trouw Nutrition’ın varlıklı içerikli premiksi Maxcare ile hayvanların verimliliğini artırdıklarını açıklayan Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Doktor Öğüt Köse, bu sayede bölüme ve ülke iktisadına önemli katkı sağladıklarını belirtti.

Artan girdi maliyetleri hayvancılık dalında hem ruminant birebir vakitte kanatlı tarafında üreticiyi de tüketiciyi de zorluyor. Bu noktada optimum verimlilikte üretim yapmak büyük ehemmiyet taşıyor. Hayvancılık kesiminde kuvvetli büyüme için kısa, orta ve uzun vadeli ziraî siyasetler belirlenmesi gerektiğini açıklayan Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Tabip Öğüt Köse,şirket olarakzengin içerikli premiks eserleri Maxcare ile optimum hayvan performansını destekleyerek, çiftliklerin hasılatını artırmak ve bölüme yüksek katma kıymet sunmak emeliyle var güçleriyle çalıştıklarını söylemiş oldu.

Sürdürülebilir ve kaliteli üretim için hakikat hayvan besleme yolu kritik değer taşıyor

Kanatlı kesiminde son periyotta yaşanan döviz artışı, Covid-19 pandemi süreci, Süveyş kanalındaki trafik aksaması, tedarik zincirinde tehdit oluşturabilecek aksaklıkların altını çizerek girdi maliyetlerinin önemli oranda arttığını söz eden Öğüt Köse,“Trouw Nutrition olarak, kaliteli ve sürdürülebilir bir üretim için gerçek hayvan besleme formlarının büyük ehemmiyet taşıdığını düşünüyoruz. Bu noktada hayvan beslemede emniyetli kaynaklardan yanlışsız premiks kullanmasının en az yem kadar değerli olduğunu biliyoruz. Güçlü içerikli premikslerimiz Maxcare HL ve AL ile dönemsel ve ırksal olarak muhtaçlıkları eksiksiz karşılanan yumurtacı tavuklar, hem de gelişim ve üretim süreçleri boyunca kritik periyotlarda destekleniyor. Tüm mikrobesinleri içeren özel paketlerimiz ile yem üretimi sırasında kullanım kolaylığı sağlarken, doğabilecek kayıpları minimize ediyor ve daha stabil üretimi destekleyerek belirlenen besin unsurlarının kanatlı hayvanlara ulaşabilmesi için çalışıyoruz. bu biçimdece Maxcare ile kanatlı hayvanların istikrarlı beslenmelerine ve azamî performans göstermelerine yardımcı olarak hem daha sağlıklı hayvanlar yetişmesine tıpkı vakitte çiftliklerin hayli daha çıkarlı bulunmasına katkı sağlıyoruz.” dedi.

Ruminant kanadında da verimliliği artırıyor

Ruminant bölümünde artan maliyetler üreticiyi bir çok zorlasa da kesimin kendi kendine büyüyebilen bir yapısı olduğunu söz eden Köse, “Hayvancılık dalında kuvvetli büyüme için kısa, orta ve uzun vadeli ziraî siyasetler belirlenmesi gerekiyor. Destekleme modelleri ve bölgesel kooperatifçilik bir daha düzenlenmeli. Trouw Nutrition olarak, dala ve ülke iktisadına yarar sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz, Ar-Ge odaklı çalışmalarımız sonucunda çiftliklere ekonomik çıkar yaratacak eserler geliştiriyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz Maxcare, premium içeriği ile kesimde fayda/maliyet oranı en yüksek eserlerden biri. Bu eserimiz evvela randıman kayıplarını önlemeyi amaçlıyor. Sistemli kullanıldığında verimlilik üzerine olumlu tesirleri bulunuyor.” diyerek kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı