ŞBH ne demek ?

Selinx1

New member
SBH, Saglk Bakanlg tarafndan evlerde saglk hizmetlerinin saglanmas amacyla olusturulan, Saglk Bakanlg tarafndan yurutulen bir programdr. Saglk Bakanlg, SBH kapsamnda belirli hizmetleri evlerde saglamak icin kapsaml bir yonetim sistemi olusturmustur.

SBH'nin Amac

SBH, evde saglk hizmetlerinin saglanmasn ve kalitesinin arttrlmasn amaclamaktadr. Ayrca, toplum saglgnn gelistirilmesine ve hasta guvenliginin artrlmasna yardmc olmak amacyla evde saglk hizmetlerinin kalitesini arttrmaktadr. SBH, saglk hizmet sunucularnn ve hastalarn saglk hizmetlerine erisimini arttrmak icin cesitli mekanizmalar sunmaktadr.

SBH Hizmetleri

SBH, saglk hizmetlerinin evlerde verilmesi icin cesitli hizmetler sunmaktadr. Bu hizmetler arasnda, hastann evinde tbbi bakm ve izlem, evde hasta bakm, evde cerrahi, evde fizik tedavi, evde gozlemsel calsmalar ve laboratuvar hizmetleri saylabilir. Ayrca, SBH, hastalarn evde saglk hizmetlerine erisimini arttrmak icin cesitli egitim ve ogretim programlar sunmaktadr.

SBH'nin Faydalar

SBH, evde saglk hizmetlerinin kalitesini arttrarak toplum saglgnn gelistirilmesine ve hastalarn guvenliginin artrlmasna yardmc olmaktadr. Ayrca, evde saglk hizmetlerinin saglanmas hastalarn tedavi edilme sureclerinin ksalmasna ve hastanelerde yatan hastalarn saysnn azalmasna yardmc olmaktadr. SBH, hastalarn evlerinde saglk hizmetlerine erisimini arttrmak icin egitim ve ogretim programlar da sunmaktadr. Boylece, hastalar kendileri ve ailenin saglk hizmetlerine daha erisebilir hale gelmektedir.