Schneider Electric, Türkiye’nin birinci Online Güç Kalitesi Aktifliği Power Quality Summit’e altın sponsor oldu

Selinx1

New member
Güç idaresi ve otomasyonunun dijital dönüşümü alanında dünya başkanı Schneider Electric, Türkiye’nin büsbütün güç kalitesi odaklı birinci aktifliği olan Power Quality Summit’te altın sponsor olarak yer aldı. Alanında uzman biroldukça firma ve konuşmacının katıldığı ve 27 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen Power Quality Summit’te kompanzasyon, harmonikler, güç verimliliği ve güç kalitesine dair eser ve tahliller masaya yatırıldı.

Güç kalitesi dalının dijitale açılan kapısı olma yolunda süratle ilerleyen Power Quality Summit’te, Schneider Electric ismine Schneider Electric Güç Tahlilleri Satış Önderi Serkan Pamay ve Schneider Electric Güç Tahlilleri Eser Müdürü Tuğrul Uysal konuşmacı olarak yer aldılar.

Schneider Electric’in evvelari içinde yer alan ve güç karışımının içerisinde elektriğin oranının yüzde 20’den yüzde 40’a çıkarılması gerektiği argümanını destekleyen, son senelerda dünyada elektrik gücüne olan talebin artmış olması, yük karakteristiklerindeki değişim ile güneş ve rüzgar güç üretim tesisleri üzere yenilebilir güç kaynaklarının elektrik şebekelerine nüfuz etmesi, elektrik güç kalitesi teriminin değerini ortaya koydu.

Schneider Electric Güç Tahlilleri Eser Müdürü Tuğrul Uysal, Power Quality Summit etkinliğinde yaptığı “Harmonikler ve Filtreleme şekilleri” hakkındaki konuşmasında, “Şebekelerde en epeyce karşılaşılan güç kalitesi sorunlarının başında tansiyon düşümü/yükselmeleri ile harmonikler gelmektedir. Bunlarla birlikte, elektrik şebekelerinde değişken reaktif güç akışından kaynaklanan düşük tansiyon, çok tansiyon, tansiyon dalgalanması (fliker) ile sınırların istikrarsız yüklenilmesi sebebiyle ortaya çıkan tansiyon ve akım dengesizliği olayları da çoğunlukla görülen güç kalitesi sorunlarıdır. Harmonikler ve reaktif güç oranından kaynaklanan güç kalitesi sorunlarının kompanzasyon panolarına ziyan vermesini önlemek için pasif filtreler ve bu sorunları büsbütün yok etmek için güç elektroniği tabanlı etkin kompanzasyon biçimleri kullanılmaktadır. Pasif filtreler, yüksek kuvvetli reaktif güç ve harmoniklerin kompanzasyon panosuna ziyan vermesini önlemek için düşük maliyetli bir tahlildir. Ancak, harmonikleri yok etmez ve şebeke ile rezonans oluşturma riski bulunmaktadır. Schneider Electric olarak etkin harmonik filtreleme eserimiz AccuSine PCS+ ile harmonik eliminasyonu, güç faktörü düzeltme ve yük dengeleme sağlayarak elektrik ağlarını stabilize eden esnek, yüksek performanslı, uygun maliyetli bir güç kalitesi tahlili sunarak bu riski en düşük düzeye indiriyoruz.” dedi.

Schneider Electric Güç Tahlilleri Satış Başkanı Serkan Pamay, katıldığı “Endüstriyel Tesisler ve Elektrik Dağıtım Sisteminde Güç Kalitesi” temalı panelde, “Yenilenebilir güç sistemleri kullanmasının artmasıyla birlikte, elektrik üretim altyapısı dağıtık bir yapı haline gelmiştir. Güneş ve rüzgar üzere yenilenebilir güç üretim sistemlerinin değişken üretim karakteristiği, dağıtık üretim yapısının getirdiği karmaşıklık ile birleşince elektrik şebekelerindeki yük akışı daha öngörülemez bir hal almaktadır. Bu durum merkezi üretim yapısına nazaran şekillenmiş olan iletim ve dağıtım şebekelerinde çeşitli güç kalitesi sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Schneider Electric EcoStruxure çatısı altında yer alan EcoStruxure Facility Expert, EcoStruxure Power Monitoring Expert, EcoStruxure Power Operation ve EcoStruxure Power Advisor eserlerimizle güç kalitesinin izlenmesi, ölçümlenmesi ve muhtemel meselelerde müdahale edilmesi konusunda müşterilerimize tesirli tahliller sunuyoruz.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı