Şenol Güneş: Kümeden çıkmayı hayal ederken, bir golü bile güç bulduk

Deniz

Member
EURO 2020’de A Grubu’nda çıktığı üçüncü maçta İsviçre karşısında da kaybeden A Ulusal Kadro, turnuvaya puan alamadan veda etti. Teknik yönetici Şenol Güneş, maç daha sonrasında yaptığı açıklamada “Gruptan çıkmayı hayal ederken, bir golü bile sıkıntı bulduk” dedi.

EURO 2020 A Grubu’ndaki son maçında Bakü’de İsviçre ile karşılaşan A Ulusal Grup, alandan 3-1 yenik ayrıldı. Bu sonuçla turnuvayı tek golle ve puansız kapatan Ulusallar, EURO 2020’ye kümelerde veda etmiş oldu.

Müsabakanın akabinde konuşan Şenol Güneş, “Üzgünüz. Bu turnuva için uzun vakittir biz de bekliyorduk. Herkes ulusal kadro etrafında kenetlendiği bir devirde hoş bir öykü yazmak istedik. Âlâ bir futbolla bir arada uygun sonuçlar bekliyorduk. Futbolumuzu ön plana çıkarıp kümeden çıkmak istiyorduk. Lakin makus başladık. Özgüven kaybı yaşadık. İkinci maç da daha makûs oldu. Bu maça düzgün başladık. Oyun daha kontrolümüzdeydi. Golleri kaçıran biz olduk. Geldikleri durumlarda gol attılar. kimi vakit berbat gittiğinizde her şey aksi sarfiyat. Topa sahip olma oranında da yüksektik. Durumlar bulmaya çalıştık. Bugün her şeye karşın 2-1’den daha sonra atak bekliyorduk olmadı 3-1 kaybettik. Goller atarak kümeden çıkmak isterken, bugün golü de güç bulduk. Puan da alamadık” dedi.

“Bizim için büyük bir imtihan. Bu grup genç ekip. Kabul etmek lazım” diyen Güneş, “Zaman vakit parlamalar oldu lakin kusurlar da oldu. Gençlere güveniyorum, inanıyorum. Bu turnuva bizim için yeterli geçmedi, üzgünüz. Ne söylesek faydalanma getirir, gerçek olmaz. Kadrodaki oyuncuların ıstırabını biliyorum. Vakit zaman parladılar ancak kâfi olmad. Bu turnuva fazlaca daha istenmesi gereken bir turnuva. Kazanma isteğimiz bu maçta daha fazlaydı lakin o bile yetmedi. Bütün oyuncular emeklerini verdi. Ben inanıyorum güveniyorum. Geleceği parlak oyuncular. Çok daha uygun bir ulusal grup olacak” tabirlerini kullandı.

“Futbol maçları geçmişte oynanan maçlar artık geride kaldı. Muvaffakiyet ve başarısızlık geride kaldı. Geçmiş muvaffakiyetleri ve başarısızlıkları geleceğe taşıyamayız. Bugün üzgünüz” sözlerini kullanan Güneş, “Nasıl kümede başarılı olduysak, burada takılı kalmayıp geleceğe bakmak lazım. Bundan dersler alarak, deneyim kazanarak. Çok çalışmak gerekiyor, bunun için alt yapımız var. Bu turnuvada kendimizi gösteremedik. Türk Milleti’nin beklentisinin altında ezildik. Oyuncuların bu sahnede kendini göstermesi gerekiyordu. Lakin oyuncular da kendi isimlerine bekleneni veremediler” diye konuştu.