Şenol Güneş’i istifaya çağırmıştı; Ersin Tertip, TFF’deki misyonundan ayrıldığını deklare etti

Deniz

Member
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basın Danışmanı Ersin Nizam, vazifesinden istifa ettiğini deklare etti. Sistem, Hollanda maçı daha sonrasında yaptığı paylaşım sebebiyle üstü kapalı biçimde teknik yönetici Şenol Güneş‘in yansısını çekmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Danışmanı Ersin Sistem, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi’nde 6-1 kaybedilen Hollanda maçı daha sonrasında yaptığı paylaşımın reaksiyon çekmesinin akabinde vazifesinden istifa etti.

şahsi toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunan Nizam, “Hollanda hezimetinin, attığım tweet üzerinden yorumlanıp, tartışılmasını ve açıklamaları üzülerek takip ettim. Sn Nihat Özdemir’e de niyetlerimi tabir edip, ayrılmamın daha uygun olacağını söylemiş oldum. Sn Lider ve idareye teşekkür ediyor, Ulusal Kadromuza muvaffakiyetler diliyorum” tabirlerini kullandı.

Ersin Nizam ne paylaşmıştı?

Hollanda maçının devre içinde şahsi toplumsal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Sistem, şu sözleri kullanmıştı:

“Hollanda – Türkiye maçı 3-0 iken bir tweet atan Ersün Tertip; “Şenol Güneş, Cebelitarık maçının birinci yarısındaki makûs oyun için “Rakibimiz Hollanda karşısında da yeterli savunma yaptı. 41 dk gol yemediler” demişti. Cebelitarık kadar olamadık! A,B,C plan tutmadı, senin harf bitti. Z raporunu alsak mı artık hocam?!”

Şenol Güneş: Şeytani nizamı bozamadım

Bu maçın mazeretinin olamayacağını vurgulayan Şenol Güneş, “Sorumlusu benim. Oyuncular misyon adamıdır. bakılırsav verdiğinizde aslanlar üzere bakılırsavini yapar. Üzgünüm. Bu işe başlarken, her insanın isteğiyle geldim fakat bir yıldır iktisatla başlayan tertip ve şeytanlığın karıştığı bir sistem oluştu. Nizam ve şeytanlık karışmış. Nizam artık şeytani olmuş. Bu sonuçları alarak şeytani nizamı bozabilirdim lakin bozamadım” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, bir gazetecinin “Milli kadrodaki geleceğinizle ilgili bir karar alacak mısınız?” sorusuna, “sonucu saha ortasında aldık, yanlış yaptık. Seçim olarak. Başarıyı yakalayamadık. Bundan daha sonra alacağım karar, şu an alacağım bir karar değil, alınca açıklarım aslına bakarsanız.” yanıtını verdi.

Şenol Güneş, Ulusal Kadro’nun Avrupa Şampiyonası ve daha sonrasındaki uzun süreçte bir türlü toparlanamamasının sebeplerinin sorulması üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben, oyuncularla ilgili bir şey yok, toparlayamadım, biraz ondan olabilir. Seçimlerim, oyun oynatmak, sistem, çalışma hepsi eksiklik olarak söylenebilir. Bir sürü şey söylenebilir, herkes ne söylüyorsa haklı olabilir. Zira hepsinin sebeplerini tek tek topladığınızda oraya varır. Zira oyuncu da vazife alıyor ve yapıyor. İdare de bize bakılırsav veriyor, her türlü dayanağı veriyor. Güzel oyuncular alana süreceksin, yanlış yaparsa değiştireceksin, yeterli çalıştıracaksın bunları eksik yaptık demek ki. Başkası bir yanıt olmaz. Eksik şu oldu bu oldu diyerek kendimizi avutamayız.”

Güneş’in Ersin Tertip ve Rıdvan Dilmen‘i amaç aldığı sav edildi.