Şenol Güneş’ten istifa sorusuna cevap

Deniz

Member
A Ulusal Ekip teknik yöneticisi Şenol Güneş, “Bundan daha sonraki alacağım karar şu anda alacağım karar bir değil. Karar alırsam, bunu size açıklarım.” dedi.

A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, 6-1’lik tarihi Hollanda hezimetinin daha sonrasında konuştu Yanlışlar yapıldığını kabul eden Güneş, “Kötü bir gece, makûs bir maç oldu. Daha düzgün oynayabilirdik başaramadık. Farklı bir skordan daha sonra ‘Şöyle yapsaydık, bu biçimde yapsaydık’ olmaz. Seçimlerimiz yanlıştı. Oyuncularımız yetenekli ve karakterli. Oyun olarak geriye gitmemiz olmadı. 15-16 puan yapmamız gerekirken 11 puandayız, üzgünüz. EURO 2020 ve Dünya Kupası’na gitme hayalimiz vardı. Lakin hala bahtımız var. Çok üzgünüm, büyük bir memnunluk verdik” diye konuştu.

Şenol Güneş, “Bundan daha sonraki alacağım karar, şu anda alacağım bir karar değil. Onu da alınca size açıklarım. Ülke olarak nasıl isterseniz o denli yaparsınız. Alandaki oyuncu baskıdan sorumluluk alamıyor, bunu hissediyorum. İki maç kazandık kusursuz, bir maç kaybettik ve makûs olduk. Alanda lider oynamıyor. Bir karar alırken, çalıştığınız kurum var ve onlarla konuşursunuz. 1 yıldır niye maaşlar anlatıldı, niye bu taarruz yapıldı onu bilmiyorum. Tertip o denli, şeytanlık mı var diğer bir şey mi var bilmiyorum.” tabirlerini kullandı.

Kendisine gösterilen kimi reaksiyonlara imalı bir karşılık veren deneyimli teknik adam, “Düzen ve şeytanlık karışmış. Sistem artık şeytanlık olmuş. Uygun sonuçlar alarak şeytani nizamı bozabilirdim” dedi.

İstifa edip etmeyeceği istikametinde de açıklama yapan Şenol Güneş, “Durum değerlendirmesi her vakit yapıyorum. Sorumluluktan kaçmam. Hakikat olan şeyler bozulmamalı, şahsımla alakalı değil. Oyunculara da ‘İşlerine sahip çıkın’ dedim. Benim, onları muhafazaya gereksinimim var, onların beni değil. Ben, ülkem ve kadro için en gerçek olanı yapabileceğimi biliyorum” iletisini verdi.