Sergen Yalçın: Bu rakibin bizi 4-1 yenmesi olağanüstü bir durum

Deniz

Member
Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki 3. Maçında Vodafone Park’ta Portekiz’in Sporting CP ekibiyle karşılaştı. Müsabaka, Portekiz takımının 4-1’lik üstünlüğü ile bitmiş oldu. Karşılaşma daha sonrasında konuşan teknik yönetici Sergen Yalçın, “Maçtan daha sonra şunu düşünüyorum. Çok da 4-1’lik bir maç değil bence. bu biçimde maçlar her vakit oynanmaz. Güzel oynadığımızı düşünüyorum lakin maalesef duran toplarda yediğimiz goller biraz baht golleri” dedi. Deneyimli teknik adam Sporting’in kendilerini 4-1 yenmesinin olağanüstü bir durum olduğunu belirtti.

Alandan 4-1 mağlup ayrılan Beşiktaş, kümede 3 maç sonunda puansız son sırada yer aldı. Kümede birinci 3 puanını alan Sporting ise 3. sıraya yükseldi.

Müsabaka daha sonrası yayıncı kuruluş Exxen’e açıklamalar yapan Sergen Yalçın şunları kaydetti:

“Öncelikle üzgünüz. Başlamadan evvel bu beklediğimiz bir skor değildi. Bu güç bir kulvar. Kusurları affetmiyorlar. Oynadığımız gruplar karşıt gruplar, Sporting geçiş oyunu oynayan bir ekip. Maçtan daha sonra şunu düşünüyorum. Çok da 4-1’lik bir maç değil bence. bu biçimde maçlar her vakit oynanmaz. Yeterli oynadığımızı düşünüyorum ancak maalesef duran toplarda yediğimiz goller biraz baht golleri. Bu maça söyleyecek bir şey bulamıyorum. 4-1’lik bir oyun değil bu. Bence talih 2 tane birebir gol yedik. Alışılmış ki çalışılmış üzere görünebilir dışarıdan fakat rakibi tahlil ettik bu biçimde bir gol görmedik. Talih faktörü epey yanlarındaydı kaleye gelmeden 3 tane gol attılar. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok yorum yapılacak bir maç olarak görmüyorum.

Batshuayi şanssız, vuruyor vuruyor atamıyor. Mazeretlerin ardına sığınmayı seven biri değilim lakin şanssızlık da var. bu rakibin bizi 4-1 yenmesi olağanüstü bir durum yani. Futbol bu yanılgılar oyunu. Bu maçtan ne ders çıkarabiliriz onu düşünüyoruz fakat epey da çıkarılacak bir ders yok bence”

Muhteşem Lig’de oynanacak Galatasaray maçıyla ilgili de konuşan Yalçın, “Derbi maçları her vakit değerlidir. Pazartesi oynayacağız, sıkıntı maç. Pazartesiye uygun hazırlanıp kazanıp yine olağan durumumuza dönmek istiyoruz. Hiç beklemediğimiz şeyler oldu, sakatlıklar oldu. İşler düzgün gitmiyor. Bu imaj biraz fake, gerçek değil bu imaj. Gerçek manzara kadronun toparlanmasıyla ortaya çıkar” dedi.