Sergen Yalçın sessizliğini bozdu: Fatih Terim üzere bir teknik adamın bile kredisi yoksa, siz düşünün gerisini

Deniz

Member
Beşiktaş ile yollarını ayıran teknik yönetici Sergen Yalçın, sessizliğini bozdu. Türkiye’nin teknik yöneticiler için en şiddetli ülkelerden biri olduğunu belirten Yalçın, “Fatih Terim üzere bir teknik adamın bile kredisi yoksa, siz düşünün gerisini. Bu kaideler altında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Milliyet’e konuşan Sergen Yalçın bir süre daha dinlendikten daha sonra teknik yöneticilik mesleğine devam edeceğini vurguladı. 49 yaşındaki teknik yönetici, “Benim mesleğim teknik adamlık. İşimi devam ettirmek zorundayım. İşimiz kolay mı, olağan olarak değil. Maalesef Türkiye’de teknik erkeklerin bir kulüpteki mesleği fazlaca uzun sürmüyor” sözlerini kullandı.

“Yaşanan gelişmeler bizi mecburi bir ayrılığa götürdü”

Türk futbolunda saha sonuçlarının her şeyi belirlediğinin altını çizen Sergen Yalçın, Beşiktaş’la yollarını ayırmaya mecbur kaldığını lisana getirdi. Başarılı hoca, “Ayrılmayı hiç istemezdim ancak yaşanan gelişmeler bizi mecburi bir ayrılığa götürdü. Üzüldüğüm tek nokta Beşiktaş taraftarına verdiğim kelamı tutamadım. Beni Beşiktaş’a taraftar getirdi. Onlara kelam vermiştim ancak gelinen durum bu ayrılığa niye oldu. Taraftardan isteğim bana haklarını helal etsinler” diye konuştu.

“Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı”

Sergen Yalçın, Türk futbolunun epey kolay teknik yönetici harcadığını lisana getirdi. Son olarak Fatih Terim’in geçmişte büyük başarılara imza attığı Galatasaray’dan ayrıldığını hatırlatan Yalçın şunları söylemiş oldu:

“Türkiye, teknik adamlar için en şiddetli ülkelerden biri. Çok kolay insan harcanabiliyor burada. Çok çabuk insan tüketiyoruz ve koşullar, teknik adamlar için gün geçtikçe zorlaşıyor. En son Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı. Fatih Terim üzere bir teknik adamın bile kredisi yoksa, siz düşünün gerisini. Bu koşullar altında çalışmaya devam edeceğiz. Gelecekle ilgili çabucak hemen net bir plan yapmadım ancak olağan olarak yeni muvaffakiyetler elde etmek istiyorum.”

Sergen Yalçın son olarak Beşiktaşlı taraftarlardan ekiplerinin başarısı için dönemin kalan kısmında kenetlenmelerini istedi. Tecrübeli teknik yönetici, “Beşiktaş’ın daima uygun olmasını diliyorum. Taraftarlar ve topluluk bu gruba takviye vermeye devam etsinler” dedi.