Sergen Yalçın: TFF’den rica ediyorum, bu arkadaşa haddini bildirin

Deniz

Member
Beşiktaş teknik yöneticisi Sergen Yalçın, Merkez Hakem Heyeti Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg‘in kendisine yönelik kelamlarına ait, “TFF’den rica ediyorum, haddini bildirin. Bu arkadaşa kimle muhatap olduğunu hatırlatın. Bu arkadaşın işine son verin. Siz bildiremezseniz, biz bildiririz” dedi.

Haber Global’de Canda Tolga Işık’a konuşan Yalçın, “Bizim meslekte işler yeterli giderken epeyce fazla kimseye gereksiniminiz olmuyor. Burada taraftarın, topluluğun, halkımızın dayanağına sıkıntı anlardayken muhtaçlık var. Ben Şenol hocaya takviye olmamız gerektiğini düşünüyorum. Futbolda işler her vakit düzgün gidecek diye bir şey yok. Sonuç hayli sağlıklı olmadı fakat dayanak vermek lazım diye düşünüyorum hocamız ve oyuncularımıza. Hepsi ülkemizin pahaları. Bugün hocamızın yerinde herkes olabilir, biraz dayanak olmak lazım. Kaos yaratmayı fazlaca seviyoruz. Bu oyuncularımız ve hocamız bizi EURO 2020’ye götürdü. Dünya Kupası’na da götürmeyi başarabilirler” sözünü kullandı.

“TFF’den rica ediyorum, haddini bildirin”

Sergen Yalçın, MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg’in seminerde kendisine yönelik kelamlarına şu tabirlerle reaksiyon gösterdi:

“Bu adam bir yerlerde seminerler veriyorlardır. Bayern Münih teknik yöneticisi hakemlere fazlaca baskı yapıyor diyebiliyor mudur? Bu arkadaşa birileri bir şey fısıldamıştır. Öbür teknik yöneticiler baskı yaratamıyorlar mı? Buna kim ne fısıldamış? Sen, Beşiktaş topluluğunu nasıl karşına alıyorsun? Beşiktaş topluluğu sana haddini bildirir, onu bil bir kez. TFF’den bir yetkili var ise bağlansın. Bu adama, bu biçimde bir röportaj yapma imkanı nasıl vermişler? Sen hakem eğitmenisin. Sen, hakemlere beni maksat gösterdin. Sanki seminerde benimle ilgili ne söylemiş oldun. Sen basına benim hakkımda bu biçimde çekinmeden konuşuyorsan. Kesin, 3-5 maç ortasında beni maçtan atarlar.

TFF’den rica ediyorum, haddini bildirin. Bu arkadaşa kimle muhatap olduğunu hatırlatın. Siz bildiremezseniz, biz bildiririz. Ben artık hakem topluluğundan çekiniyorum. Artık kulübede oturur, maç izlerim. Oluşan bu ortamdan daha sonra. TFF bünyesindeki bir adam nasıl bu biçimde bir açıklama yapabilir? Ben artık yarın maçtan atılırsam, bunu kim açıklayabilir? Bir hakem beni atarsa, bunu açıklamak zorunda kalacak. Ben bunu soracağım zira. Beni kenardan atman için ne yaptım diye soracağım. Uilenberg artık bir taraftır ve Beşiktaş’ın karşısındadır. Şu anda TFF’nin yapması gereken tek şey, bu arkadaşın işine son vermek.

İspanyolca dersini hoşuma gittiği için alıyorum. İngilizcem var canım… Fransızca güç. İspanyolca hoşuma gidiyor. Aklıma bir gün bu biçimde bir fikir geldi, kurs almaya başladım.”

Pjanic açıklaması

Serge Yalçın, Pjanic’i kendisinin transfer ettiğini belirterek, “Kim almış pekala? Oyuncuyu bulan benim. Oyuncuyla konuşan benim. Oyuncuyu getiren benim. Bana karşın mi alınmış oyuncu? Bana bu biçimde bir durum var dediler. Ben de latife mı yapıyorsunuz dedim. Ben de dedim konuşalım çabucak. Benim sorduğum soru, ‘Bize gelmek istiyor musun?’ oldu. O da bana ‘Gelmek istiyorum’ dedi. Ben de gel dedim” diye konuştu.