Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: İkinci yarıya apayrı biçimde başlayacağız

Deniz

Member
Sivasspor Teknik Direktörü İstek Çalımbay,Ligde başarılı olmalıyız ki Avrupa’da daha rahat ve kendimize güvenerek oynayalım. Ben kadroma güveniyorum. İnşallah ikinci yarıya değişik biçimde başlayacağız.” dedi.

Çalımbay, kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. birinci vakit içinderda Antalya’da 26 Kasım-10 Aralık tarihleri içinde gerçekleştirdikleri kampı kıymetlendiren Çalımbay, güzel bir kamp süreci geçirdiğimizi söylemiş oldu. Kamp boyunca epeyce düzgün çalıştıklarını belirten Çalımbay, “Eksiklerimizi hem çalıştık tıpkı vakitte hazırlık maçlarında arkadaşlarımıza gösterdik. çok yeterli maçlar oynadık. 3 maçı da galibiyetle bitirdik. Oynamayan bütün arkadaşlarımızı bu maçlarda oynattık” değerlendirmesini yaptı.

“Amacımız kupayı bir daha kazanmak”

Ziraat Türkiye Kupası 5’inci tıp maçında karşılaşacakları Esenler Erokspor’un uygun bir kadro olduğunu kaydeden Çalımbay, “Onun için de epeyce dikkat etmemiz gerekiyor. Herkes bu işin şuurunda. bir evvel hem ligi birebir vakitte Avrupa’yı nasıl bir ortada götürdüysek, bu sefer de Türkiye Kupası’nı ve ligi götürmeye çalışacağız elimizden geldiği kadar. Tek hedefimiz kupayı geçtiğimiz dönem nasıl kazandıysak bu dönemde tekrar kazanmak” sözünü kullandı.

Çalımbay şunları kaydetti:

“Nasıl bir durumda olduğumuzu biliyoruz. Geçtiğimiz dönem da buna misal bir durumdaydık. daha sonra epeyce büyük bir çıkış yaparak, ligi düzgün bir yerde bitirdik. Bu sene de hem ligi birebir vakitte Avrupa’yı bir ortada götüreceğiz. Mart ayına kadar maçımız yok Avrupa’da. Mart ayında oynayacağımız maçlar bizim için final niteliğinde olacak. Yalnızca Avrupa’yı düşünmemiz için bizim ligde fazlaca uygun gitmemiz gerekiyor. Oynayacağımız maçların içerde deplasmanda olması hiç değerli değil. Bunların hepsinden puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Arkadaşlarımızda daima biçimde çalışıyoruz lakin hem de ligi hatırlatıyoruz. Ligin birinci yarısında fazlaca fazla kazanacağımız maçlar vardı. Birtakım maçları istediğimiz biçimde bitiremedik. Kim ne derse desin. Hem ligi tıpkı vakitte Avrupa’yı bir ortada götürmek kolay olmadı, kasvetler yaşadık iki tarafı oynarken. Ligde başarılı olmalıyız ki Avrupa’da daha rahat ve kendimize güvenerek oynayalım. Zira epey güç gruplara karşı oynayacağız. Ben kadroma güveniyorum. İnşallah ikinci yarıya değişik biçimde başlayacağız.”

“Kupada sürpriz sonuçlar oldu. Kimin kazanacağı aşikâr değildi evvelde. Fransa hiç bir şeyini bozmadan bundan evvelki Dünya Kupası’nda nasıl oynadıysa birebir biçimde gayret ederek fazlaca âlâ bir yere geldi. Arjantin de epey üst seviye bir kadro. İki grupta hak ederek geldi fakat herkes Fas ekibini bekliyordu. Uygun oynayan ve uygun oyunculara sahip bir kadro. Şayet Fransa’yı geçebilselerdi katiyetle şampiyon olurdu.”