TOBB ve Beko iş birliği ile Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi Çanakkale’deydi.

Selinx1

New member
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bayan Teşebbüsçüler Konseyi ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi dayanağıyla hayata geçirilen Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen roadshowun on beşinci durağı Çanakkale oldu.

Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi, bayanların iş ömründe güçlenmesi için TOBB Bayan Teşebbüsçüler Kurulu’nun tüm Türkiye genelindeki 7 bin teşebbüsçü bayana ulaşma amacıyla hayata geçiyor. Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi kapsamında TOBB ile gerçekleştirilen roadshowun on beşinci durağı Çanakkale’de konuklara Beko 100 Bayan Bayi projesinin bilgileri aktarıldı.

TOBB Bayan Teşebbüsçüler Konseyi ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi dayanağıyla hayata geçirilen Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi’nde süren online eğitimlerin akabinde belirlenen vilayetlerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshowun on beşincisi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı, TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lider Yardımcısı Günseli İhtimam, TOBB Çanakkale Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lideri Tekçe Bilici Şimşek, Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticilerinin iştiraki ile düzenlendi. Programda Beko 100 Bayan Bayi projesi kapsamında bayi olmak isteyenlere özel bir panelde ayrıntılar aktarıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bayan Teşebbüsçüler Konseyi Lider Yardımcısı Günseli İtina, TOBB Lideri Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lideri Sayın Nurten Öztürk ismine iştirakçilere sevgiyle selamlarını ileterek başladığı konuşmasında şunları söylemiş oldu: “Beko 100 Bayan Bayi projesi kapsamında bizim bakılırsavimiz sanayileşmiş emeğinin iktisada kazandırılmasına katkıda bulunmak. Üç farklı kesimde bulunan bayanlarımıza katma kıymet yaratacağız. İş dünyasının ortasında olanların daha kuvvetli olmasını sağlayacağız; iş dünyasına girmek isteyen yeni bayan girişimcilere takviye olacağız ve kırılgan kesim olarak kabul ettiğimiz kırsal kesitteki bayanların toplumsal hayata kazandırılması için kooperatifler aracılığıyla onlara ulaşacağız. Bu üç kesite ulaşırken de eğitim veriyor olmamız lazım. İşte Beko 100 Bayan Bayi projesi hem bu üç alandaki bayanlara ulaşıyor, birebir vakitte onlara kapsamlı bir eğitim programı sunuyor” dedi.

TOBB Çanakkale KGK Lideri Tekçe Bilici Şimşek, emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Kadınlarımızın ekonomik temsiliyeti ile ilgili sayılar fazlaca çarpıcı. bayanın toplumdaki rolünün kalıplaşması, eğitim yetersizliği, iş kurarken dayanak görmemesi üzere faktörler girişimcilik külçeşidinin bayanlar içinde yayılmasına mani olmaktadır. halbuki ekonomik büyümenin artması, yoksulluğun azalması, toplumsal refahın artması ve sürdürülebilir bir büyüme için bayanlar iş hayatının her kademesinde yer almalıdır” dedi.

Beko Satış Yöneticisi Burak Bilgisel: “Beko Bayii olmak isteyen bayanlarımıza kapımız sonuna kadar açık”

Beko Satış Yöneticisi Burak Bilgisel
açıklamasında Beko olarak her vakit bayanların iş dünyasına iştirakini destekliyor ve yanlarında duruyoruz. Teşebbüsçü bayanların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediğimiz bu yolda Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirmeyi hayli istediğimiz yüz yüze eğitimlerle Çanakkale’de olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. İş omurundaki cüretlerinin altını eğitimle doldurabilmek ve bayanların inançlı, rekabetçi ve donanımlı bir biçimde iş hayatında hak ettikleri yerleri almalarına takviye olmak bu projenin öncelikli gayesini oluşturuyor. 100 Bayan Bayi Projemiz ile entegre olması sebebiyle eğitimlerden daha sonra Beko bayisi olmak isteyen Marmara Bölgesi’nin teşebbüsçü bayanlarına da kapımızın sonuna kadar açık olduğunu ortamıza katılmalarından memnunluk duyacağımızı paylaşmak isterim” dedi.

Tüm bölgeleri kapsayan Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi eğitim toplantıları TOBB Bayan Teşebbüsçüler Şurası ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi dayanağıyla Düzce’de son bulacak.

Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi Eğitim Programı Hakkında:

Teşebbüsçü bayanların, girişimcilikteki gelişimlerini ve sürekliliklerini sağlamaya yönelik tam bir tasarım olarak kurgulanan eğitim programı beş modülden oluşuyor. Perakende Akademisi tarafınca tasarlanan eğitim ve gelişim programı kapsamında, online ve yüz yüze üzere farklı eğitim kanalları kullanılarak, karma bir eğitim modeli uygulanıyor.

İçerik odaklı eğitim yerine, aksiyon odaklı, bilgiyi öğretme yerine, bilgiye erişimi öğretme; öğrenme aktivitesi yerine, sürekliliğe odaklı; bilgiyi var etmek yerine performansı var etmeye yönelik yaklaşımların temel alındığı programda, satış, pazarlama, finans ve IK idaresi, müşteri ve hizmet odaklı yaklaşımlar yer alıyor.

Teşebbüsçü bayanların gereksinimi olan eğitimlere basitçe ulaşmalarını amaçlayan, işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda onları destekleyen projenin eğitimlerini tamamlayan iştirakçiler sertifika sahibi de olabiliyor.

Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi Hakkında:

Bayan girişimciliğini sahiplenen ve destekleyen Beko; girişimcilik ekosisteminde bayanların temsilini artırmak hedefiyle 2019 yılından beri sürdürdüğü “Beko 100 Bayan Bayi” projesinin akabinde, toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonunun yeni bir adımı olarak Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi’ni TOBB iş birliği ile hayata geçirdi. Programı tamamlayan bayan teşebbüsçüler, dilerlerse “Beko 100 Bayan Bayii” projesi kapsamında iş hayatlarına Beko bayi olarak devam edebiliyor.

TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti ekosistemi ortasında yer alan teşebbüsçü bayanlara, Beko 100 Bayan Bayii Projesi kapsamında sağlanan teşvikler şöyleki:

• Beko coğrafik pozisyonlandırma grubu tarafınca, mağaza lokasyonunun fırsat tahlili yapılarak belirlenmesi ve mağaza seçimi
  • Dekorasyon ve altyapıda kullanılan ana materyallerinin fiyatsız temini
  • Kontrat ve mukavele daha sonrası açılış aktiflikleri ve reklam kampanyalarının sağlanması
  • Lokasyon tahliline nazaran verilen kira takviyeleri
  • Mentor ağına iştirak ve bayan bayiler için bayan mentor uygulaması
  • Mağazacılık, idare, satış ve eser eğitimleri
  • Token Finansal Teknolojiler firması iş birliği ile – Fiyatsız yeni jenerasyon android POS aygıtı
  • Mağaza teşhirinde kullanılmak üzere fiyatsız görüntüleme teknolojileri sistemi dayanağı (DS TV)
  • Girişimcilerin kamu dayanaklarından de faydalanabilmeleri için özel tasarlanan fiyatsız danışmanlık takviyesi
  • Ek bayan bayii mağaza primi takviyesi
  • Çalışan çalışana özel ek prim dayanakları
  • Birinci mal alımı özel indirim ve vade dayanağı
  • Açılış sürecinde yapılan özel satış kampanyası takviyesi
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı