Toprak Razgatlıoğlu, tarihi şampiyonluk için Endonezya’da piste çıkacak

Deniz

Member
Dünya Superbike Şampiyonası’nda bu dönem 13 defa birinci olan ulusal motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonluğunu kazanmak için Endonezya’da piste çıkacak.

Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonada Endonezya’daki son yarış öncesinde genel klasmanda 531 puanla en yakın rakibi Jonathan Rea’nın 30 puan önünde yer alıyor. Dünya şampiyonluğu için büyük avantaja sahip ulusal atlet, Memleketler arası Mandalika Pisti’nde hafta sonu dönemin son yarışına çıkacak.

Başarılı bir dönem geçiren 24 yaşındaki ulusal motosikletçi, bu dönem 2 kere de pole durumu elde ederken 8 sefer de en uygun yarış tipi attı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda toplam 52 defa ödül kürsüsüne çıktı

Türkiye’ye motosiklet sporlarında tarihi muvaffakiyetler kazandıran Toprak Razgatlıoğlu, bugüne kadar Dünya Superbike Şampiyonası’nda 118 yarışta 18 galibiyet, 15 ikincilik ve 19 üçüncülük kazanarak 52 sefer podyum sevinci yaşadı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu bilgilerine bakılırsa, çocuk yaşta motosiklet kullanmaya başlayan ulusal sportmen Toprak Razgatlıoğlu, 13 yaşındayken birinci defa 600 cc kategorisinde yarışa katıldı. Türkiye Motokros Şampiyonası’nda 65 cc ve 85 cc sınıflarında şampiyonluklar kazandı.

2011’den itibaren Avrupa sahnesine çıkan Toprak Razgatlıoğlu, o yıl Yamaha R6 Dunlop Kupası’na birinci defa katıldı. 2012 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 600 cc A Kümesi ve TMF GP 600 cc şampiyonluğunu kazandı.

Ulusal motosikletçi, 2013 yılında katıldığı Red Bull Rookies Cup’ta birinci memleketler arası muvaffakiyetini Almanya’da Sachsenring Pisti’nde elde etti.

2014’te Avrupa Superstock 600’de birinci birinciliğini kazandı

Toprak Razgatlıoğlu, 2014 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’na girerek birinci birinciliğini kazandı, birebir sene Türkiye Pist Şampiyonası’nı da ikili şampiyonlukla kapattı.

2015 döneminde Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda şampiyon oldu. 2016 döneminde Avrupa Superstock 1000 Şampiyonasında 6. olurken, ikinci dönemi 2017 yılında da şampiyonluğu 8 puanla kaçırdı.

2018’de Kawasaki Puccetti Racing ekibiyle anlaşarak Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WorldSBK) gayret eden Toprak Razgatlıoğlu, o sene 2 kere ödül kürsüsüne çıkarak “yılın çaylağı” oldu.

Ay-yıldızlı başarılı motosikletçi, 2019’da Fransa Magny-Cours’ta iki sansasyonel galibiyet alarak o yılın en yeterli bağımsız pilot unvanını kazandı.

Türkiye’nin yıldız motosikletçisi, 2020 için PATA Yamaha WorldSBK resmi ekibiyle anlaştı ve bu ekibiyle Avustralya’da Phillip Island’daki birinci yarışını kazandı ve o dönem 9 defa ödül kürsüsüne çıktı.

Dünya Superbike padoğuna adım attığı andan itibaren geleceğin “Dünya şampiyonu” olarak nitelendirilen ulusal motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2021 döneminde şampiyonluk için Endonezya’da final yarışında ter dökecek.

Toprak: “Bu şampiyonluğu babam için istiyorum”

Buraya kadar fazlaca gayret ettiklerini, takım olarak her insanın elinden geleni yaptığını belirten ulusal motosikletçi, şu biçimde devam etti:

“Sona yaklaştık 30 puan önde son yarışa çıkacağım, inşallah istediğim üzere bir yarış olur ve birincilikle bitiririz, şampiyon oluruz, ülkemize şampiyon olarak döneriz. Zira burada şampiyon olmamız bir tarih yazmamız olacak. Dünya Superbike tarihinde birinci sefer bir Türk, dünya şampiyonu olmuş olacak, bunun memnunluğu nitekim ‘anlatılmaz, yaşanır’ diyebiliriz. Tabi nitekim benim için en kıymetli olan şey, bu şampiyonluğu babam için istiyorum. Zira çocukluğumdan beri benden epey, kendisi fazlaca inandı benim dünya şampiyonu olacağıma. O, bugünleri goremedi, buralara kadar geldik epey efsane yarışlar yaptık. Bu yıl 13 tane birincilik aldık farklı ülkelerde, bunları görmesini fazlaca isterdim. O yüzden ben de bu şampiyonluğu babam için almak istiyorum.”

“Heyecanlıyız, gerilim cumartesi günü birinci yarışla başlayacak” diyen Toprak Razgatlıoğlu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Herkes motosikletini topluyor, en düzgün biçimde hazırlıklarını yapıyor. Kuvvetli, gerilimli bir yarış olacak zira her şeyi bu son yarış belirleyecek. O yüzden herkes heyecanlı ve olağan ki de Türkiye’den, Avrupa’dan birden fazla kişi bizi destekliyor, Allah razı olsun onlardan.

Bunları görmek bizi memnun ediyor, güç veriyor, aslına bakarsanız Kenan Sofuoğlu