Türkiye Hayat Emeklilik ile çocukların eğitim ömrü garanti altında

Selinx1

New member
Türkiye Hayat Emeklilik’in Eğitimin Gücü Sigortası ile çocukların eğitim hayatı garanti altına alınıyor. 18-65 yaş ortası her insanın faydalanabildiği ve ömür kaybı teminatını içeren sigorta, en az 2 en hayli 20 yıllık süreyi kapsıyor.

Türkiye Hayat Emeklilik’in Eğitimin Gücü Sigortası ile çocukların eğitimi yarıda kalmıyor, beklenmeyen durumlara karşı eğitim hayatı garanti altına alınıyor. Sigortalının sigorta mühleti içerisinde vefatı halinde çocuğunun, torununun yahut eğitimini üstlendiği öteki bir öğrencinin eğitim masrafları Türkiye Hayat Emeklilik tarafınca karşılanıyor.

Bilhassa son devirde pandemiyle bir arada artan belirsizlik riskini en aza indirmek için sigortanın ehemmiyetine dikkat çeken Türkiye Hayat Emeklilik Strateji, Dijital Dönüşüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen: “Çocukların eğitim masrafları yıllar içerisinde değişiklik gösteriyor. Bu durum, eğitimin devamlılığı için karşılaşılabilecek risklere karşı anne babaların tedbir alma gerekliliğini doğuruyor ve eğitim sigortası gereksinim haline geliyor. Tüm ebeveynlere Eğitimin Gücü Sigortası ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim hayatlarını garanti altına almalarını öneriyoruz” dedi.

Ödenen primler yüzde 15 ile 40 içinde gelir vergisinden düşüyor

Çocuklarının ya da bir yakınının eğitiminde daha inançlı adımlarla ilerlemesine takviye olmak isteyen 18-65 yaş içindeki sağlıklı tüm müşteriler, sigortadan faydalanabiliyor. Ödenmesi gereken sigorta primi; sigorta müddetine, yaşa ve teminat fiyatına nazaran belirleniyor.

Ödenen primin tamamı; prim ödenen ayda elde edilen fiyatın yüzde 15’ini ve taban brüt fiyatın yıllık fiyatını geçmemek şartıyla alınıyor. İçinde bulunan aydaki vergi dilimine bakılırsa yüzde 15 ile yüzde 40 içinde değişen oranlarda gelir vergisi matrahından düşürülüyor.

En az 2 ile en epeyce 20 yıl içinde olmak üzere çocuğun kalan eğitim müddetini düşünerek sigorta mühleti tespit edilebiliyor; ayrıyeten Eğitimin Gücü Sigortası ömür kaybı teminatı da içeriyor. Teminat meblağı, çocuğun yıllık eğitim masrafı ve eğitim müddeti dikkate alınarak belirleniyor ve kalan eğitim müddeti ile orantılı olarak her yıl azalarak eğitim mühleti sonuna kadar devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı