TürkTraktör’den Ekonomik ve Tabiat Dostu Adım: Yenileştirilmiş Komponent Projesi Ekonpar

Selinx1

New member
Türk otomotiv kesiminin birinci üretici kuruluşu TürkTraktör, sürdürülebilirliği odağına alarak yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. TürkTraktör İş Makineleri İş Ünitesi tarafınca geliştirilen Yenileştirilmiş Komponent Projesi Ekonpar yardımıyla kullanılmış durumda olan komponentlerin ömrü uzatılarak etraf kirliliğinin azaltılması hedefleniyor. Proje kapsamında komponentlerin hala kullanılabilir kısımlarına yenilemeler ve eklemeler yapılarak orjinal özelliklerine uygun olarak TürkTraktör garantisi ile geri kazandırılıyor.

Faaliyet gösterdiği iş makineleri bölümünde “Şehirleri Dönüştürür, Geleceğe Hazırlar” hedefi ile çalışan TürkTraktör, yenilikçi yaklaşımlarla etraf dostu fikirleri hayata geçiriyor. İş makinesi kullanıcılarına ekonomik ve kaliteli eserler sunmayı hedefleyen Yenileştirilmiş Komponent Projesi Ekonpar ile atıkları azaltma ve hurdayı geri kazanma maksatlarında kıymetli bir adım attıklarını belirten TürkTraktör İş Makineleri İş Ünitesi Küme Müdürü Boğaç Ertekin, “İş makineleri alanında emin adımlarla büyümemizi devam ettirirken, ortasında bulunduğu kesimin de en esaslı üreticilerinden biri olarak sahip olduğumuz sorumluluk hissiyle gelecek jenerasyonlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı evvelandirmiş durumdayız. CASE ve New Holland marka iş makinelerimiz ile iş makinesi bölümüne giriş yaptığımız 2013 yılından bu yana daima ve kalıcı yatırımlar yaparak faaliyetlerimizi büyütüyoruz. 2020 yılında ise bu alanda yeni bir adım atarak CASE ve New Holland markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini Ankara’daki fabrikamızda üretmeye başlamış bulunuyoruz. Başladığımız günden bu yana iş makineleri alanında dalda en iyiyi gerçekleştirmeyi hedefledik. Yenileştirilmiş Komponent Projemiz Ekonpar, bu anlayışla hayata geçirdiğimiz bir çalışma. Tabiatın en değerli varlığımız olduğunun şuuruyla müşterilerimizin kullandığı komponentlerin onarım/değişim gereksinimlerini nasıl azaltabiliriz sorusuna karşılık aradık. Makinenin komponentlerinde ortaya çıkan tamirat gereksinimlerinde yenisini almak ya da tamir etmek yerine yenileştirilmiş komponent kullanması ile hem vakit hem maliyet tıpkı vakitte çevresel tesir bakımından kıymetli bir fark yaratacağımızı gördük. TürkTraktör’ün teknik kabiliyetleri ile kullanılmış bir komponente yenilemeler ve eklemeler yaparak komponentin yepyeni özelliklerine uygun hale getirerek yenileştiriyoruz. Bu da döngüsel iktisat için epey kıymetli bir adım. Tıpkı biçimde kullanılmış kesimlerin hurdaya atılmasını da engelleyerek etraf kirliliğini azaltma istikametindeki amaçlarımıza bir adım daha yaklaşmış oluyoruz.” dedi.

Karbon Ayak İzini Azaltmak İsmine Kıymetli Bir Adım

Yenileştirilmiş Komponent Projesi Ekonpar ile birlikte TürkTraktör, karbon ayak izini azaltma doğrultusunda da kıymetli bir adım atıyor. TürkTraktör, etraf dostu olmanın birinci şartı olarak karbon ayak izini sıfırlamak gerektiğinden hareketle Koç Holding’in iklim kriziyle çaba yolunda 2050 yılına kadar karbon nötr olma maksadı doğrultusunda başlatmış olduğu, somut ve uygulanabilir adımları içeren Karbon Dönüşüm Programı’nın bir kesimi oldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı