Ümit Karan’dan yıllar daha sonra gelen itiraf: Galatasaray’dan Hagi yüzünden ayrıldım

Deniz

Member
Galatasaray’ın efsane oyuncuları içinde yer alan Ümit Karan, Gheorghe Hagi periyodunda Ankaraspor’a kiralık olarak gitmek zorunda kaldığını deklare etti.

Galatasaray’ın unutulmaz oyuncularından Ümit Karan, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinden Avrupa maçlarına, Fatih Terim’den Hagi’ye biroldukca hususta açıklamalarda bulundu.

Ajansspor’dan Ahmet Uykan’a konuşan Karan’ın açıklamaları şöyle:

“Doğuştan futbolcuydum”

Bizim ailede futbolcu oldukcatu. Dayılarım ve merhum babam futbolcuydu. Bir bakıma futbolculuk genlerimde vardı. 6 yaşındayken Berlin’de sokakta top oynarken Alman antrenör beni görmüş ve beğenmiş. Kolumdan tuttuğu üzere Minerva 93 ekibine götürdü. Bir sene daha sonra Hertha Zehlendorf’un altyapısına seçildim. O periyotlarda ırkçılıktan dolayı Almanya’da alt yapılarda epey fazla Türk oyuncu oynamıyordu. 1995 yılında Berlin Türkiyemspor’a transfer oldum.

“lhan Cavcav ısrar etti”

Almanya’da Milliyet Gazetesi’nin temsilcisi gazeteci Münir Bağrıaçık vardı. Merhum İlhan Cavcav lider ile ortası epey güzeldi. Bir gün İlhan Cavcav’a telefon açtı ve beni anlattı. O devir Almanya’daki kimi kulüplerde beni istiyordu. Lakin İlhan Cavcav ‘Bu çocuğu illa bana yolla’ diye ısrar edince Gençlerbirliği’ne gittim.

“Hayallerim gerçek oldu”

Gençlerbirliği’nde kendimi gösterdikten daha sonra Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin dikkatini çekmiştim. Lakin benim tek bir hayalim vardı. O da Galatasaray’da oynamak. Mehmet Cansun ile sözleşmem bitmeden 1 yıl evvel kelamlı muahede yapmıştım. Transferim sırasında kimi dertler yaşandı fakat hoş sonuçlandı.

“Fenerbahçe derbilerinde heyecan yapan oldukçatu”

Grupta hayli gerilim ve heyecan yapan oyuncular vardı. Ben biraz itidalli futbolcular içindeydım. örneğin Arda Turan ve Hasan Şaş üzere oyuncular gergin oluyorlardı. Bir orta Fenerbahçe’ye karşı hiç bahtımız tutmuyordu. Ne kadar yeterli oynasak bile kazanamıyorduk. Enteresan bir durumdu.

“Hagi yüzünden ayrıldım”

Hagi beni fazlaca etkiledi. Zira onun devrinde Ankaraspor’a kiralık olarak gitmek zorunda kaldım.

“Fatih Terim bizi gazlardı”

Fatih Hoca’nın en büyük özelliği motivasyon alışılmış. Konuşmaları, oyuncularla ilgilenmesi, onları gazlaması…Futbolculuk ruhundan güzel anlardı. Kendisini onların yerine koyabiliyordu. Ancak futbolcu berbatsa ve onu oynatmadığı vakit düşünce olurdu. Biz ona karşı epeyce saygılıydık. Ben daima şunu söylerim; bir kayınpederimle telefonda konuştuğum vakit ayağa kalkarım bir de Fatih Hoca ile konuştuğumda. Alışkanlık olmuş.

“Fatih Terim’in gidiş formu beğenilen olmadı”

Futbolda ayrılıklar olabiliyor. Ama Fatih Hoca’nın gidiş hali pek beğenilen olmadı. Tahminen devre ortasına kadar yahut dönem sonuna kadar beklenebilirdi. Lakin grup berbattı. Birkaç yanlış transfer de yapıldı. Sonuçta sportif muvaffakiyet kıymetli. Futbolda berbat gidişatta kesinlikle birinin başı kopuyor. Bu kere Fatih Hoca’ya olan oldu. Bu yanlış mı hakikat mu tartışılır alışılmış. Ancak muvaffakiyet olmayınca bu üzere hadiseler yaşanabiliyor.

Ben diyorum ki Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş…Bunların artık Türk futbolunu yönetmesi gerekiyor. Yani bu insanların Türkiye Futbol Federasyonu’nun başına geçmeleri lazım. Futbolu, futboldan gelen beşerler yönetmeli. Şu anda bir tek bizim Hamit Altıntop kaldı federasyonda. Bence artık Fatih Terim’in saha kenarında olmamalı. Kendisi de bunu istemez. aslına bakarsan Türkiye’de Galatasaray’dan öbür bir grupta çalışacağını düşünmüyorum. Lakin dediğim üzere Federasyon başkanlığı üzere bir konumda yer alabilir.