Ukraynalı atlet, olimpiyatlarda kazandığı altın madalyasını satışa çıkardı

Deniz

Member
Ukraynalı masa tenisçisi Marina Litovchenko, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kazandığı altın madalyasını Rus akınlarında binası yıkılan mezun olduğu üniversiteye takviye olmak maksadıyla satışa çıkardı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, masa tenisçisi Marina Litovchenko, Ukrayna’nın Harkov kentinde savaşta binası yıkılan ve mezunu olduğu üniversiteye yardım etmek hedefiyle Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kazandığı altın madalyasını açık arttırma yordamı satışa çıkardı.

Madalyanın kendisi için fazlaca değerli olduğunun altını çizen Litovchenko, “Spor benim hayatım, ömrüm ise çabadır. Burada yanımda dayanak olması hayli değerli. Üniversite uzun vakittir benim yanımda. Bundan dolayı ben binası yıkılan, öğrencilerinin ve öğretmenlerinin her gün yardıma muhtaçlığı olduğu üniversiteme yardım etmeye karar verdim. Ödüllerim içinde en değerli olan Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kazandığım altın madalya ödülümü, üniversitenin yaşaması ve çalışabilmesi için satmaya karar verdim” dedi.

Açık arttırma 30 nisan’a kadar devam edecek

Madalyayı yarı finalde Rusya’dan 2 sporcuyu 3-0 yenerek kazandığını aktaran Litovchenko, “Bugün benim üniversitem ve Harkov kentim direniyor. Haydi bir arada ayakta kalmasına yardımcı olalım. Açık arttırmaya katılmak isteyen herkes toplumsal medyadaki bu gönderimin altına yazabilir ya da bana özelden ileti atabilir. Madalyanın başlangıç fiyatı 10 bin dolardır ve açık arttırma 30 Nisan’a kadar devam edecektir. Ayrıyeten üniversiteme takviye olmak isteyen herkes Üniversite Mezunlar Derneği’ne bağışta bulunabilir. Bağış yapanlara çabucak sonrasında imzalı kartpostal göndereceğim” tabirlerini kullandı.