Ukraynalı teknik yönetici Andriy Shevchenko, savaşı anlatırken gözyaşlarına mahzur olamadı

Deniz

Member
Avrupa futbolunun efsanelerinden eski futbolcu ve teknik yönetici Andriy Shevchenko, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali niçiniyle yaşadığı kaygıyı gözyaşları ortasında anlattı. Ailesinin Ukrayna’da olması niçiniyle büyük kaygı yaşayan Shevchenko, Vladimir Putin‘i ikna etmek için davette bulundu.

Ukrayna ve dünya futbolunun en büyük efsanelerinden Andriy Shevchenko, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili İtalya’da açıklamalarda bulundu. Bir televizyon programına katılan Shevchenko, duyduğu telaşları lisana getirirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Savaşın çıktığı birinci günden bu yana halkına olan dayanağını her fırsatta gösteren efsane futbolcu, son olarak İtalya Serie A grubu Genoa’nın teknik yöneticiliğini yapmış ve kulüple yollarını ayırdıktan daha sonra İtalya’da kalmıştı.

“Ailem Ukrayna’da, ağlamadan duramıyorum”

İtalyan RAI televizyonuna röportaj veren tecrübeli çalıştırıcı, Ukrayna’da bulunan ailesi niçiniyle büyük bir dehşet yaşadığını belirtti.

“Ağlamadan duramıyorum. Bunun için özür diliyorum” diyerek yaşadıklarını gözyaşları eşliğinde anlatan Sheva, “Annem, ablam ve akrabalarım Ukrayna’dalar. Onları her gün arıyorum, orada kalmış olmaları beni epeyce endişelendiriyor. Bana neler yaşadıklarını anlatıyorlar. Kentler bombalanıyor, çocuklar ölüyor lakin yaşlılar hala ülkedeler ve kaçmıyorlar. Oradan gelen birtakım imajlara bakmakta zorlanıyorum, bakınca da ağlayarak bakıyorum” dedi.

“Putin’i ikna etmeliyiz”

Sporun, barış için farkındalık yaratmak için büyük bir araç olduğunu belirten Shevchenko, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in barış için ikna edilmesi gerektiğini belirterek, “Sporun gücü, bilhassa insanlara verdiği bildiri bakımından epeyce fazla. İnsanların fikrini bu türlü değiştirebiliriz. Yapılacak şey, daha fazla konuşmak ve asla susmamak. Vereceğimiz şey barış iletisi olmalı. Putin’i masaya oturmaya ve diplomatik tahliller bulmaya ikna etmeliyiz” diye konuştu.

İtalya’dan yardım istedi

İtalyan halkının kendisine verdiği dayanağa teşekkür eden Ukraynalı efsane, ayrıyeten yardım da talep etti ve “İlk geldiğimden bu yana İtalya bana daima kalbini açtı. Beni kendinizden biri üzere hissettirdiniz. İtalya’nın ikinci meskenim olduğunu hissediyorum. Sizden rica ediyorum, lütfen kalbinizi halkıma da açın. Bayanlara, çocuklara, yaşlılara yardım edin. Sizin yardımınıza gereksinimleri var” sözlerini kullandı.