Ulusal Grup’ta Ergin Ataman periyodu resmen başladı

Deniz

Member
A Ulusal Erkek Basketbol Grubunun başantrenörlüğüne Anadolu Efes’te nazaranvini sürdüren Ergin Ataman getirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu, Sinan Fazilet Spor Salonu’nda düzenlenen imza merasiminde yaptığı açıklamada, “Federasyon olarak öncelikli hedefimiz basketbolu tüm ülkeye yaymak. Kulüplerimizin yanı sıra ulusal kadromuzla da dünyanın en güzelleri içinde yer almaktır. Hepimizin ortak görüşü, ulusal ekibimizin kutsal bir bedel oluşudur. Bu seyahatte ulusal kadromuza gerek atlet, gerek yönetici ve yönetimci olarak hizmet eden tüm dostlarımıza minnetlerimizi sunmak istiyorum” diye konuştu.

Ataman: Avrupa Şampiyonası’ndaki tek gayemiz şampiyonluk

Önümüzdeki turnuvalarda argümanlı olduğunu söyleyen Ataman, şunları kaydetti: “Biz yalnızca düzgün basketbol oynamak değil bayrağımızı koruyan askerlerimizin, kanını akıtan her vatandaşımızın coşkuyla bizi takip edeceği ‘Bu benim grubum. Bu kadro benim için oynuyor’ diyeceği bir ulusal grup kurmak istiyoruz. Çok hoş bir takımımız olacak. NBA’de Türkiye’yi temsil eden genç ve güzel oyuncularımız var.

Öteki Avrupa kupalarında oynayan fazlaca âlâ oyuncularımız var. Avrupa’da, dünyada Türk basketbolunu hepimiz fazlaca yeterli temsil ediyoruz fakat ay-yıldız bayrağı temsil etmek; cephedeki askerlerimizi, polislerimizi, halkımızı şad etmek bizim için büyük sorumluluk. Savlı ve her grupta argümanımı ortaya koyan bir beşerim. Avrupa ve dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda madalya almak için buradayız

.”

hiç bir gruptan çekinmediklerini kelamlarına ekleyen Ataman, “Haziran sonunda Beyaz Rusya ve İngiltere ile Dünya Kupası eleme maçları var. Onları kazanıp bir üst tipe gitmek istiyoruz. Bu kıymetli bir gaye. Temel hazırlığımız 1 Eylül’deki Avrupa Şampiyonası. Ağustos’ta bunun hazırlığını yapacağız. Bu takıma hayli güveniyorum. Çok yeterli oyuncularımız var. Bu neslin en üst noktada olduğunu düşünüyorum. hiç bir kadrodan çekinmiyoruz. Sırbistan, İspanya üzere ülkeler de Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak lakin bizim Avrupa Şampiyonası’ndaki tek amacımız şampiyonluk. Bu takım buna layık. Herkesi bu maksatla çağıracağım takıma. Amaç büyük lakin takım da büyük” tabirlerini kullandı.

Anadolu Efes’teki bakılırsavini de sürdürecek olan Ataman, Avrupa Ligi ve ulusal maçların çakışması ile ilgili olarak bu durumun atletleri hayli zorladığını ve yetkili kurumların bir tahlil üreteceğini söylemiş oldu.

Ataman ayrıyeten yardımcı antrenörlerinin Hakan Demir ve Seçkin Aslan olacağını söylemiş oldu.