Yeni Kuşak Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk 100 Bin Dolar Tohum Yatırımı Aldı

Selinx1

New member
Albaraka Türk iştiraki Albaraka Portöy Yönetimi’nin (APY) kurucuları içinde olduğu Bilişim Vadisi Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu, Yeni Jenerasyon Web Site Monitörleme Servisi Sunan Peyk’e 100 Bin Dolar yatırımda bulundu.

Albaraka Türk, Vakıf İştirak ve Bilişim Vadisi’nin kurucuları içinde olduğu Bilişim Vadisi Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu, Yeni jenerasyon web site monitörleme servisi sunan Peyk’e 100 bin Dolar yatırım yaptı.

Gais Security bünyesinde geliştirilen ve geçtiğimiz aylarda Osman Doğan, Can Umay ve Burak Dönmez tarafınca şirketleştirilen Peyk’in aldığı bu tohum yatırımı Bilişim Vadisi Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu’nun 5. Yatırımı oldu.Yeni kuşak monitörleme üzerine eser ailesi üretmeyi hedefleyen Peyk, geliştirmiş olduğu web sitesi monitörleme servisi ile yalnızca birkaç adımda hem işletmeler birebir vakitte ferdi kullanıcılar için tahliller sunuyor.

15’ten çok modülüyle yeni kuşak monitörleme tecrübesi

Web sitelerinde yer alan uygunsuz içeriklerin tespitinden, kaynak kod değişikliklerinin takibine, web sitesinde kullanılan teknolojilerde yer alan güvenlik açıklarından, eser fiyat değişikliklerinin tespitine kadar fazlaca geniş bir skalada, 15’ten çok modülüyle Peyk kullanıcılarına yeni kuşak monitörleme tecrübesi yaşatmayı planlıyor. Bu sayede Peyk, klâsik monitörleme mamüllerinin denetim ettiği erişilebilirlik durumunun haricinde içeriklerde yaşanan değişiklikleri de tespit edebiliyor.

Kullanıcı dostu orta yüzüyle daha evvel monitörleme servisi kullanmamış olan kullanıcıların bile fazlaca kısa müddette adapte olup, monitörleme süreçlerini başlatmasını mümkün kılan Peyk, ayrıyeten içerisinde bulundurduğu korelasyon motoru yardımıyla profesyonel kullanıcıların ön tarifli kuralları kullanarak milyonlarca yeni kural oluşturabilecekleri esnek ve eşsiz bir ortam sağlıyor. Peyk yakın tarihte devreye almayı planladığı Slack, Teams ve Telegram entegrasyonlarıyla ile birlikte kullanıcıların monitörleme süreçlerini kullanmış oldukları irtibat uygulamasından çıkmadan yönetebilmesini hedefliyor.

Şu anda açık betada bulunan Peyk’i kullanarak web sitelerini takip etmek için buraya tıklayarak fiyatsız takibe başlayabilirsiniz.

Ekosistemi büyütmeye devam ediyoruz

Kurucuları içinde yer aldıkları Bilişim Vadisi Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu’nun 5. Yatırımını Peyk’e yaptığına dikkat çeken Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer, “Şu ana kadar biroldukca yenilikçi start up’a yatırım yapılıyor olmasını ekosistemin gelişimi açısından son derece kıymetli buluyorum. Bu yatırımla bir arada start up’ların büyümesi ve gelişmesi için bu biçimde epeyce paydaşlı yapıların epeyce değerli olduğunu düşünüyorum. Ve inanıyorum ki daima bir arada daha katma kıymetli ve yenilikçi yatırımlarla ekosistemi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı