Yerli Medya Teşebbüsü capslock, 400 Bin Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı

Selinx1

New member
Instagram Odaklı Medya Teşebbüsü capslock, Tohum Öncesi Cinsinde 400 Bin Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı

Instagram odaklı medya teşebbüsü capslock, Barbaros Özbuğutu ve Koray Bahar’ın iştirakiyle tohum öncesi cinsinde 400 bin dolar (Bugünün kuru ile 3.4 milyon TL) değerleme ile yatırım aldı.

Haziran 2020’de kurulan, girişimcilik ve startup mevzularında içerikler üreten capslock, Instagram odaklı bağlantısıyla yeni bir tecrübe sunuyor. Görüntü ve ses formatlarına değer veren teşebbüsün içerikleri iki kategoride ayrılıyor. Birincisi haber içerikleri, gün ortasında toplumsal medyada gezinen insanların önüne; dikkat alımlı, süratli ve anlaşılır haber içerikleriyle çıkarak 15 saniyede bilgiyi aktarıyorlar. İkincisi ise orjinal içerik formatları, 4’ü podcast olmak üzere toplamda 11 içerik formatına sahip olan teşebbüs, bu içeriklerle girişimcilik ekosistemine paha katıyor, daha evvel bakılmayan açılardan bakarak insanlara farklı deneyimler sunuyor.

Daha detaylı açıklamak gerekirse, muhabirlik dinamiğini Instagram’a getiren grup, muhabirlerinin çektiği 1 dakikalık dikey görüntüleri IGTV’de yayınlıyor ve sıcak haberleri canlı kanlı olarak aktarıyor. Instagram Story’lerde haberleri bir cümle özet olacak biçimde paylaşarak insanların 15 saniyede bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Akış kısmında da rapor ve içgörü içeriklerini carousel (yana kaydırılan oldukcalu görseller) olarak paylaşıyor. Özgün içerik formatlarında ise gerek girişimcileri gerek yatırımcıları hiç olmadığı kadar samimi bir sohbetin içine alıyor, deneyimlerini ve öykülerini aktarıyor.

4 kişilik takımıyla operasyonlarını sürdüren teşebbüs, yatırımla bir arada grubunu genişletecek, var olan içeriklerin kalitesini arttıracak, yeni içerik formatları hayata geçirecek ve İngilizce yayına başlayarak küresel bir medya şirketi olmak için birinci adımını atacak.

Yatırımın akabinde görüşlerini belirten capslock Kurucu Ortağı Umut Yaka; “Medya dalındaki oyunculara baktığımızda hala editoryal içeriği ön planda tuttuklarını görüyoruz, biz ise dijital dünya dinamiklerine hakim olarak görüntü ve ses formatlarına odaklanıyoruz. Sunduğumuz paha yalnızca bilgi aktarmak değil. capslock’u takip edenler diğer bir mecraya yahut siteye gitmek zorunda kalmadan bilgiyi süratli bir biçimde alabiliyor, ötürüsıyla insanlara vakit içinderını da armağan ediyoruz. Bir sene evvel yayına başlamamıza karşın çok kısa vakitte hatırı sayılır bir topluluk oluşturduk. Bundan daha sonra yapmamız gereken daha epeyce çalışmak, emeli olan içerikler üretmeye devam etmek ve globalde emin adımlar atarak büyümek. Vizyonumuza en başından beri güvenen ve dayanak olan, ekosistemimizin epey pahalı iki ismini de bu seyahate dahil etmek tarifsiz bir memnunluk.” dedi.

capslock Kurucu Ortağı Fazilet Şentunalı ise; “Girişimcilik ekosistemine yarar sağlamak ve yeni tecrübeler sunmak hedefiyle başladığımız capslock, bugün prestijiyle gözünü küresele diken, samimiyeti ve orjinalliği ile fark yaratan bir medya haline geldi. Medya teşebbüslerine yatırım yapıldığını pek de görmediğimiz ülkemizde, bizden takviyesini ve itimadını hiç esirgemeyen, en başından beri cinste yer almalarını istediğimiz ve bizim tabirimizle “Rüya Takımı”ndan yatırım almanın memnunluğu tanım edilemez.” dedi.

iyzico Kurucu Ortağı ve CEO’su Barbaros Özbuğutu, görüşlerini şöyle belirtti; “Girişimcilik ekosistemi ülkemizde her geçen gün daha tanınan bir hale geliyor ve bu alandaki kaliteli içerik muhtaçlığı giderek artıyor. capslock grubu, bugüne kadar ürettikleri içeriklerle girişimcilik dünyasında pek başarılı işlere imza attı ve önemli bir eksikliğin giderilmesine katkıda bulundu. Ben de bu başarılı grubun daha da büyük işlere imza atacağına inandığım için yatırım yapma sonucu verdim. Önümüzdeki periyotta büyüyen takım ve yeni içerik formatlarıyla capslock’un isminden hayli daha fazla kelam ettireceğine eminim.”

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar ise; “capslock’u sanıyorum birinci günlerinden beri keyifle takip ediyor ve ürettikleri yaratıcı içerikleri girişimcilik ekosistemi ismine fazlaca pahalı buluyorum. Umut ve Fazilet ile tanıştıktan daha sonra iş ve gelecek için olan tutkularına hayran kaldım. Medya kesiminin inanılmaz bir süratle tüm dünyada değiştiği bu vakitte, capslock’un yaratıcı içeriklerini ve önümüzdeki periyotta sunacakları yenilikleri heyecanla bekliyorum. Bu seyahatlerinde yanlarında olabilme fırsatını bana verdikleri için tüm capslock grubuna hayli teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı