Yıldız Holding’deki En Parlak Projeler “Senenin Yıldızları”nda Yarıştı

Selinx1

New member
Yıldız Holding şirketlerinin birbirinden kıymetli projelerle yarıştığı Yılın Yıldızları Ödül Merasimi 14’üncü defa düzenledi. Toplam 9 kategorinin yer aldığı yarışta bu yıl 212 proje müracaatıyla yeni bir rekor kırıldı. İnovasyon’dan Maliyet Avantajı’na, Dijital Liderlik’ten Sıfır Hata’ya kadar bir epey başlık altında hayata geçirilen projeler Yıldız Holding’e 7,3 milyar TL’lik katma kıymet sağladı.

Yıldız Holding’in yurt içi ve yurt haricindeki tüm şirketlerinde geliştirilen, Holding’e inovasyon ve prestij manasında paha katan projelerin yarıştığı 14. Yılın Yıldızları yarışının ödül merasimi 25 Mart Cuma günü Ülker Spor ve Aktiflik Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerindeki Yıldız Holding şirketlerinden ağır bir iştirakin olduğu ödül merasimi beraberinde canlı yayın kontağıyla dijital ortamda da 71 bin Holding çalışanına yayınlandı. Dokuz farklı kategoride mükafatların verildiği aktiflikte Yıldız Holding İdare Şurası Lider Yardımcısı ve CEO’su Mehmet Tütüncü, pladis CEO’su Salman Amin ve GODIVA CEO’su Nurtaç Afridi birer konuşma yaptı.

Yılın Yıldızları Ödül Merasimi, başlangıcından bu yana en epeyce başvuruyu alarak yeni bir muvaffakiyete daha imza attı. Yıldız Holding ve şirketlerinden toplam 212 proje, Holding’e toplam 7,3 milyar TL katma bedel kazandırdı. Bu projeler içinden 29’u uzman heyet tarafınca finalist olarak belirlendikten daha sonra kazananlar Holding çalışanları ve ana heyetin oylamasıyla seçildi.

Tütüncü: “Başvurular Yıldız Holding’in teşebbüsçü, kreatif, muvaffakiyet odaklı zihniyetini açıkça ortaya koyuyor”

Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan İdare Heyeti Lider Yardımcısı ve CEO’su Mehmet Tütüncü de Holding’in 2021 yılı performansına ve 2022 maksatlarına değindikten daha sonra klasikleşen bu müsabakanın ehemmiyetini şöyleki deklare etti: “Senenin Yıldızları’na her geçen yıl daha fazla müracaat alıyoruz. Bu yıl yüzde 5 artışla toplam 212 proje başvurdu. Türkiye’den İngiltere’ye, Çin’den Kazakistan’a, Avustralya’dan Mısır’a, Amerika Birleşik Devletleri’nden Nijerya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadan 2 bine yakın Yıldız Holding çalışanı yıl boyunca bu projelere emek verdi. Bu müracaatlar Yıldız Holding’in teşebbüsçü, kreatif, muvaffakiyet odaklı zihniyetini açıkça gösteriyor. Biliyoruz ki Yıldız Holding bir bütündür ve muvaffakiyetler hepimiz için bir memnunluk vesilesidir.”

Ali Ülker: “Gelecek kuşaklara daha kuvvetli bir yapı bırakmak üzere çalışıyoruz”

Her yıl farklı bir temaya odaklanan ve müsabakanın en büyük mükafatı olan İdare Şurası Lideri Özel Ödülü’nü ise Ali Ülker takdim etti.

Müsabakanın en büyük mükafatı bu yıl “İşin Geleceği – Yeni Çalışma Modelleri” başlığı altında verildi.

Bu kategoride birinciliği ise pandemi şartlarına karşın kısa müddette ve verimli bir projeye imza atarak daha kapsayıcı, daha konforlu, etrafa dost, dijital teknolojilerle donatılmış yeni bir yerleşkeye taşınan pladis elde etti.

Mükafatı pladis takımına takdim eden Yıldız Holding İdare Şurası Lideri Ali Ülker şunları söz etti: “Bir şirket kurmayı ve yönetmeyi çocuk sahibi olmaya benzetiyorum. Bir çocuğu yetiştirirken yalnızca o günü kurtarmayı düşünmezsiniz. Attığınız her adım aslında ileriye yöneliktir, sizden daha sonrasını düşünürsünüz. Bizler Yıldız Holding’de gelecek kuşaklara daha kuvvetli bir yapı bırakmak üzere çalışıyoruz. Bu açıdan baktığımızda, ‘İşin Geleceği’ temasının hayli manalı olduğunu düşünüyorum. Bilhassa pandemi süreciyle birlikte yeni çalışma modelleri gündeme geldi, iş yapma prosedürlerimiz değişti. birlikteinde yeni kuşakların iş gücüne katılmasıyla beklentiler farklılaştı. Bu değişimlere ahenk sağlayacak esnekliği kazanmak için çalışma modellerimizi bir daha yapılandırmak büyük ehemmiyet kazandı. özetlemek gerekirsesı, her zamanki üzere geleceği düşünerek adımlar attık ve bu yıl Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde bu adımları pahalandırmak istedik. Mükafatın sahibi, pandemi periyodunda uzaktan çalışma yetkinliğini en çok artıran ve bununla ilgili altyapıyı kurgulayan pladis’in yeni genel merkezi oldu. elbette başvuran başka projeler de epeyce değerliydi. Örneğin, Yıldız Holding İnsan ve İş Dayanak Başkanlığı’nın geliştirdiği uzaktan, ofisten, hibrit ve satış-saha çalışma modellerini kapsayan ‘UYDU Yeni Kuşak Çalışma Modelleri’ ve iki farklı lokasyonda benzeri üretim yapan tesislerin takımlarını uzaktan buluşturarak operasyonel harikalığı artırmaya yönelik ‘Value Stream Mapping-Değer Akışı Haritalaması’ bu kategorideki öteki bedelli projelerden ikisiydi. Değerli projeleriyle bu kategoride yarışa katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

14’üncü Yılın Yıldızları Mükafatlarını Kazanan Projeler

• GOYA: pladis Türkiye – “Dankek’in Dönüş Yolculuğu”
  • Sıfır Yanılgı: pladis Türkiye – “Sıfır Yolculuğu”
  • Maksat Birliği: pladis Mısır – “MENA Bal Arıları”
  • Liderlik: GODIVA – “GODIVA’nın 2021 Gelişimi”
  • Büyümeye Katkı: pladis Birleşik Krallık ve İrlanda – “Mini Cheddar Büyüyor”
  • İnovasyon: pladis Birleşik Krallık ve İrlanda – “Jaffa Jonuts Lansmanı”
  • Maliyet Avantajı: Bizim Toptan – “Süper Proje”
  • Dijital Liderlik: pladis Türkiye – “pladis IoT Projesi”
  • İdare Heyeti Lideri Özel Mükafatı – “İşin Geleceği – Yeni Çalışma Modelleri”: pladis – “Hareket Halinde – pladis’in Yeni Genel Merkezi”
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı