Yüksekte çalışırken daha inançta olmak mümkün

Selinx1

New member
Yüksekte çalışmaya bağlı oluşan iş kazaları hem patronları tıpkı vakitte çalışanları olumsuz durumlarla karşı karşıya bırakıyor. Çalışma esnasında oluşabilecek kazalara karşı kurumların en temelden başlayarak gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirten Ülke Endüstriyel Kurumsal Tahliller Yöneticisi Murat Şengül, yüksekte daha inançta çalışmanın 6 değerli adımını paylaşıyor.

İş sıhhati ve güvenliğinin kıymeti her geçen gün artarken, yüksekte çalışmaya bağlı oluşan iş kazaları kurumları ve çalışanları güç durumda bırakıyor. Biroldukca iş kazasının niçinleri içinde; yükseklik teriminin gerçek anlaşılmaması, gerekli şahsi gözetici donanımlarının bulunmaması yahut eksik olması, vakit kısıtlılığı sebebiyle sabırsız davranılması ve çalışma yapılacak alanlarla ilgili kâfi bilgi sahibi olunmaması üzere faktörlerin bulunduğunu söyleyen Ülke Endüstriyel Kurumsal Tahliller Yöneticisi Murat Şengül, yüksekte çalışırken daha inançta olmanın 6 değerli adımını sıralıyor.

1. şahsi güvenlik ekipmanını kullanmadan evvel denetim edin. Birinci adım, iş esnasında kullanılmakta olan araç ve gereçleri denetim etmektir. Çatı temas noktaları, merdiven erişim braketleri ve emniyet kemerleri üzere şahsi esirgeyici ekipmanlar işe yarayabilir lakin güvenlik ekipmanınızın rastgele bir modülü arızalanırsa çalışanlarınızın güvenliği tehlikeye girebilir.

2. Çalışanları güvenlik ekipmanlarını yanlışsız kullanmaları için eğitin.Yüksekte misyon alan tüm çalışanların nazaranvle ilgili risklerin farkında olması ve düşmeye karşı özel müdafaa ekipmanını kullanma konusunda eğitim alması kıymetlidir. Ekipman değişirse yahut çalışanların mevcut ekipmanın kullanmasında tam olarak ehil olmadıkları tespit edilirse tekrar gerekli eğitimleri almalarını sağlayın.

3. Kırılgan ve kaygan yüzeylere dikkat edin. Üzerinde çalışılacak yüzeyin sabit olduğundan ve üzerinde duran bir çalışanın tartısı altında kırılmayacağından emin olmak için sürekli denetim etmek gereklidir. Yüksekte çalışan rastgele bir çalışanın işe uygun ayakkabı giydiğinden ve çalışanları işe göndermedilk evvel platformun kayganlığını azaltacak tedbirlerin alındığından emin olun.

4. Risk değerlendirmelerini sistemli olarak yapın. Yapılan işle ilgili tehlikelerin ve risklerin farkındalığı hem patronlar birebir vakitte çalışanlar için her vakit kıymetlidir. Bu tehlikeler bir proje boyunca daima değişebilir. Sistemli olarak bir risk değerlendirmesi yaparak yeni tehlikeleri belirleyebilir, tehlikeyi azaltmak, önlemek yahut ortadan kaldırmak için mevcut tehlikeleri bir daha değerlendirebilirsiniz.

5. Düşüş durdurma sistemleri ve ekipmanlarına ehemmiyet verin. Yüksek alana gidilmedilk evvel düşüş durdurma sistemlerinin ve ekipmanlarının gerekli denetimlerden geçmesini ve kullanım için onaylanmasını sağlayın. Aşınma ve yıpranmanın, sistemin arızalanmasına niye olup olmayacağını görmek için kayışları ve lanyardları her vakit denetim edin. D halkalarının fonksiyonel olduğundan ve paslanmadığından emin olun.

6. Yüksekte yalnız çalışmaktan kaçının. Yüksekte yalnız çalışanlar, kazalara karşı daha savunmasızdır ve yaralanırlarsa yardım istemeleri daha zordur. Çalışma esnasında yanlarında bir kişinin daha olması, kazaları önlemeye yahut hafifçeletmeye yardımcı olacağı için gruplar halinde hareket etmelerini sağlayabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı