Erman Toroğlu: Yardım kampanyası açalım, Şenol’un parasını verelim; bu tazminat istiyor istifa etmeyecek

Deniz

Member
A Ulusal Futbol Grubu’nun Hollanda’ya 6-1 mağlup olduğu maçın akabinde değerlendirmeler yapan A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, teknik yönetici Şenol Güneş‘in nazaranvi bırakması gerektiğini savundu. Toroğlu, “Ben şunu söylüyorum; ya Nihat Özdemir kardeşim, bu adam istifa etmeyecek. Şayet bu adam gitmeyecekse senin de paran yoksa ne olursun bir yardım kampanyası aç daima birlikte para yatıralım. Şenol’un parasını verelim bu tazminat istiyor. Verelim gitsin” tabirlerini kullandı.

A Ulusal Futbol Grubu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’ndaki 6. maçında deplasmanda Hollanda’ya 6-1 yenildi. Gayretin akabinde A Spor’a konuşan Toroğlu, Şenol Güneş’in tazminat istediğini savundu ve deneyimli teknik adamı eleştirdi ve şunları söylemiş oldu:

“Bu adam tazminatını istiyor”

“Bakın bu kara leke o denli tesadüfle gelmedi. Yok âlâ oynadık berbat oynadık falan. Arkadaşlar biz Hollandayı yendiğimizde Hollanda’nın teknik yöneticisi kimdi? Frank de Boer. Yolladılar gitti. Kimi getirdiler? Van Gaal.

Van Gaal iki gün evvelce şunları söylemiş oldu; ‘Bu tip maçlar final maçları değildir. Bu tip maçlar daha oynanacak bu kümede fakat bu maç değil öteki maçlar (Karadağ’dan falan bahsediyor.) Onlara hazırlanmak bir teknik adam için daha zordur. Bu biçim maçlara hazırlanmak kolay olsa gerek bunu futbolcuların yüzünden anlarsınız son idmanda ben futbolcularımın bu maçlara çıkacağını anladım’ dedi.

Van Gaal’in konuşmaları ile benim geçmişte yaptığım yorumlar teğe bir örtüşüyor. Talih tesadüf tahminen de.

Şenol Güneş’in yaşı ile Van Gaal’in yaşı içinde 1 yaş fark var. E kardeşim bu facianın olacağını ben müneccim miyim görüyorum. Van Gaal’in aldığı 1 küsur milyon euroymuş Şenol’un aldığı para 2 küsur milyon euroymuş onlar da kıymetli değil.

Lucescu geldiğinde ‘Şenol gelsin’ diyen adam benim. Lakin Şenol Güneş bu kadar Avrupa’dan gelen yıldız futbolcuyu organize edecek kapasitede bir adam çıkmadı. Bak van Gaal’e bakın dün yanındaki oyuncu için neler söylemiş oldu. O adam bugün maçın yıldızı oldu.

Ben şunu söylüyorum; ya Nihat Özdemir kardeşim bu adam istifa etmeyecek. Şayet bu adam gitmeyecekse senin de paran yoksa ne olursun bir yardım kampanyası aç daima birlikte para yatıralım. Şenol’un parasını verelim bu tazminat istiyor. İstifa etmeyecek. Biz bunun parasını verelim yollayalım ya. Nihat Özdemir sana yalvarıyorum. Bu adam tazminatını istiyor. Verelim gitsin ya. Yardım kampanyası açalım. Sonunda bunu söylettirdi bu Şenol Güneş.”