Ertuğrul Özkök: Aziz Yıldırım’ın basın toplantısı sonucu daha sonrası her Fenerbahçeli üzere benim de başımda birtakım sorular vardı; dün bunların kar

Deniz

Member
Hürriyet müellifi Ertuğrul Özkök, Aziz Yıldırım‘ın 24 Haziran Perşembe günü Çırağan Saray’ında yapacağı basın toplantısına ait olarak, “Üç yıl evvel başkanlık yarışını kaybettiği günden beri sessizliğe büründü. O günden beri Şükrü Saracoğlu Stadı’na adımını atmadı. Artık perşembe günü, birebir vakitte Çırağan Oteli’nde, niçin bu biçimde bir basın toplantısı yapıyor? Her Fenerbahçeli üzere benim de başımda kimi sorular vardı. Dün bunların yanıtını aradım” diye yazdı.

Aziz Yıldırım’ın başkanlığı bıraktıktan daha sonra sessizliğe büründüğünü ve o günden beri Şükrü Saraçoğlu stadına adımını atmadığını belirten Özkök, eski liderin niye şu an basın toplantısı düzenlediği ile ilgili olarak “Şimdi perşembe günü, tıpkı vakitte Çırağan Oteli’nde, niçin bu biçimde bir basın toplantısı yapıyor?Her Fenerbahçeli üzere benim de başımda birtakım sorular vardı. Dün bunların yanıtını aradım” dedi.

Özkök, “Tabii birçok insanın aklına gelen birinci soru şu: Hem futbol hem basketbolda üst üste geçen 2 başarısız sezdaha sonrasında Aziz Yıldırım’ın bir daha başkanlık sinyali mi bu? Çabucak yanıt vereyim. Muhakkak hayır. Aziz Yıldırım’ın başkanlığa dönüşü diye bir şey artık katiyen kelam konusu değil. Eski lider hayatının o periyodunu kapattı. Öyleyse kongreye 24 saat kala niçin bu çıkış? Aziz Yıldırım ayrıldıktan daha sonra en çok ‘kulübü epeyce büyük borç yükü altında bıraktığı’ eleştirisi ile karşılaştı. Kulübün yeni yöneticileri Aziz Yıldırım’ı direkt maksada alıp tenkit yapmadı. Fakat fazlaca sık kulübün borçları lisana getirildi. Aziz Yıldırım perşembe günkü basın toplantısında kulübü bırakırken mali yapısı konusunda detaylı bilgiler verecek” sözlerini kullandı.

Özkök, “Basın toplantısının duyurusunda şu biçimde bir cümle var: ‘Hepimizin ortak sevdası olan Fenerbahçe’nin dünü, bugünü ve yarını üzerine konuşacağımız bir basın toplantısı düzenliyorum’ Fenerbahçe’nin ‘dünü’, yani onun devrine ilişkin kıymetlendirme tamam. Ancak kongreye 24 saat kala ‘bugün’ ve bilhassa ‘yarın’ üzerine söyleyeceği kelamlar ne olacak?

BİR: Son iki yılda alınan sonuçları eleştirecek mi?

İKİ: Yarın hakkındaki kelamlarının hududu ne olacak? Tek aday olan Ali Koç’a yönelik samimi tavsiyeler mi? Yoksa onu aşan sert tenkit de olacak mı? Dün biraz nabız yokladım. Aziz Yıldırım yarın yakın etrafından kimi arkadaşları ile bir ortaya gelip görüşmede söyleyeceklerine son halini verecek. Aldığım hava da şu: Yarına yönelik görüşlerini anlatacak fakat bugün ile ilgili tenkitlerini de lisana getirecek. Üslubu nasıl olur? Sert mi daha yumuşak mı… Onu basın toplantısı sırasında goreceğiz” dedi.

Yazının tamamı için