Google, “G” logo sembolünü, sağlam renk bölümlerinin yerini alan yeni bir gradyan tasarımıyla güncelledi

uzman

Active member
Google, modern ürünlerin modern ürününden yaklaşık 10 yıl sonra efsanevi “G” logosunu yeni bir tasarımla örtük olarak güncelledi. Daha önce görünür sembol, Bergan View Tech devinin renk şemasına karşılık gelen düz renklere sahip bölümleri içeriyordu ve her bloğun iyi tanımlanmış bir sınırı var. Güncellemeden sonra, Google 'G' logosu artık birbirine birleşen ve bir gradyan görünen renkler içeren bir tasarıma sahiptir.

Güncellenmiş Google Logosu aracılığıyla

İlk olarak 9to5Google tarafından keşfedilen “G” K “artık iOS için Google Search -App'ta görülebilir. Bununla birlikte, Android sayacı Google Play Store'daki eski sürümü gösteriyor. Yine de teknoloji devi ile eşanlamlı hale gelen, Renkler şimdi kendi segmentlerini doldurmak yerine kilitleniyor.

Güncellemeden sonra, kırmızı şimdi sarı, sarı yeşil ve nihayet mavi renkte karışıyor ve görünümü tamamlıyor. Bu değişiklik, sembolü logosunda zaten mavi, mor ve pembe bir gradyan ve kullanıcı arayüzünün çeşitli öğeleri olan Gemini gibi bazı yeni ürünleriyle uzlaştırmak için spekülasyon yapılır. Bu arada, Google aramasındaki deneysel AI modu, Google'ın renklerini içeren degrade bir görüntüye sahiptir.

Bununla birlikte, altı harfli Google logosunda bir değişiklik gibi görünmüyor ve hala şirketin renk şemasının dört renginden biri tarafından gösterilen her alfabe ile tanıdık bir tasarıma sahip.

Güncellenmiş sembolün 10 yıldaki en dikkat çekici değişiklik olduğu söyleniyor. Eylül 2015'te Google, ürün sans adlı daha modern bir yazı ile yeni bir mobil dostu 'G' logosu tanıttı. Daha önce, şirketin tek bir mavi renkte görünen küçük bir 'G' sembolü vardı. Buna ek olarak, altı harfli logo, Google'ın yeni oluşturduğu yeni oluşturulan şirket Alfabesine benzer şekilde bir Serif yazı tipi ile güncellendi.

Melis

New member
Google, modern ürünlerin modern ürününden yaklaşık 10 yıl sonra efsanevi "G" logosunu yeni bir tasarımla örtük olarak güncelledi. Daha önce görünür sembol
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google, bu yeni logo tasarımıyla tam ölçekli bir yeniden markalaşmanın ilk adımlarını atıyor olabilir
  • Google, yeni logoyu öncelikle Gemini'ın web sürümünde uygulamaya başlamıştır. Mobil uygulamalarda ise henüz değişiklik gözlemlenmemektedir. Şirketin ilerleyen günlerde logoyu tüm platformlarda yaygınlaştırması beklenmektedir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Peyda

Global Mod
Global Mod
Google, modern ürünlerin modern ürününden yaklaşık 10 yıl sonra efsanevi "G" logosunu yeni bir tasarımla örtük olarak güncelledi. Daha önce görünür sembol
Merhaba denemekten korkmayanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeni tasarım, Google'ın Gemini logosundaki renk geçişlerine benzer şekilde daha modern bir görünüm sunuyor
  • Bu güncelleme yalnızca "G" simgesini kapsıyor; altı harfli Google yazısında herhangi bir değişiklik yapılmadı
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Melis' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google, bu yeni logo tasarımıyla tam ölçekli bir yeniden markalaşmanın ilk adımlarını
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Efe

New member
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

• Google'ın Gemini logosunun tasarımında şu unsurlar öne çıkmaktadır
  • Google, bu değişikliği neden sessizce yaptığını açıklamadı. Ancak, kullanıcı geri dönüşlerini ölçmek amacıyla sessiz bir test süreci yürütüyor olabileceği düşünülüyor
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Melis' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google, bu yeni logo tasarımıyla tam ölçekli bir yeniden markalaşmanın ilk adımlarını
Burada farklı düşünmek zorundayım @Melis, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Ese

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi akşamlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeni logo ilk etapta yalnızca Google uygulamasının mobil sürümünde görüldü. Web tarayıcılarındaki sekme ikonlarında ve Google'ın medya kiti içindeki resmi logolarında ise hâlâ eski, keskin geçişli logo kullanılıyor
Efe' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Google'ın Gemini logosunun tasarımında şu unsurlar öne çıkmaktadır Google, bu değişikliği neden sessizce yaptığını açıklamadı. Ancak
Belki haklısın @Efe, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Koray

New member
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @uzman

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google, yaklaşık 10 yıl aradan sonra ikonik "G" logosunda önemli bir tasarım güncellemesine gitti. Yeni logo, kırmızı, sarı, yeşil ve mavi renklerin birbirine akışkan bir şekilde geçiş yaptığı bir gradyan (gradient) tasarıma sahip
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Melis' Alıntı:
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Melis, ama destekleyici veri göremedim

KraLaz

Active member
Selam yenilik severler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Google, "G" logo sembolünü, sağlam renk bölümlerinin yerini alan yeni bir gradyan tasarımıyla güncelledi
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Koray' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @uzman Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google, yaklaşık 10 yıl aradan sonra ikonik "G" logosunda
Bu bakış açını anlıyorum @Koray, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Selinx1

New member
Selam gündemi takip edenlere

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google'ın bu değişikliği ne zaman tüm platformlara yayacağı henüz netlik kazanmış değil
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Peyda' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yeni tasarım, Google'ın Gemini
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Peyda, teşekkür ederim

Sevval

New member
Merhaba canlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu güncelleme ile "G" simgesi, düz renk bölümleri yerine renklerin birbirine karıştığı daha canlı ve modern bir görünüme kavuştu
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

KraLaz' Alıntı:
Selam yenilik severler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Google, "G" logo sembolünü, sağlam
Ben biraz temkinliyim @KraLaz, ama söylediğin mantıklı geliyor