İtalya Teknik Yöneticisi Mancini: Türkiye’ye büyük hürmetim var zira hayli kuvvetli bir kadro

Deniz

Member
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) açılış maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak İtalya’nın teknik yöneticisi Roberto Mancini, kuvvetli bir rakibe karşı kuvvetli bir karşılaşma oynayacaklarını söylemiş oldu. Mancini, Pellegrini’nin sakatlığı niçiniyle üzgün olduklarını ve bir an evvel gruba dönmesini beklediklerini de kaydetti.

İtalya Teknik Yöneticisi Mancini, çevrim içi düzenlenen basın toplantısına savunma oyuncusu Giorgio Chiellini ile birlikte katıldı.

Açılış maçlarının güç olduğunu belirten İtalyan teknik adam, “İlk maç, hayli güç bir maç olacak. Rahat bir biçimde bu maça hazırlandık ve gayemiz olağan ki kazanmak. Çok sıkıntı lakin bundan keyif de almamız gerekiyor. Türkiye’ye büyük hürmetim var zira epeyce kuvvetli bir grup. Yeterli hazırlandık. Bildiğimiz şeyleri yapacağız ve güç maç olsa da rahat bir biçimde oynayacağız” ifadelerini kullandı.

“Amacımız, halkımızın yüzünü gülümsetmek”

Mancini, turnuva öncesi kaleme aldığı mektupla ilgili gelen bir soru hakkında ise şu değerlendirmede bulundu:

“Başımıza gelen tüm süreci anlattım. Şu an pandemide durum güzele hakikat gidiyor. Asıl gayemiz halkımızın yüzünü biraz gülümsetmek. Geçirdiğimiz güç periyodun üstesinden gelmek. 90 dakika boyunca insanlara mümkün olduğu kadar âlâ vakit geçirtmek istiyoruz. Daha evvel de söylemiş olduğimiz üzere, yapmamız gerekenleri düşünmemiz, neye odaklandığımızı güzel bilmemiz gerekiyor. Aslında bu mektubu futbolun ortasındaki herkes için yazdım. bu biçimde bir turnuvada bütün ülkenin maçı takip ettiğini biliyorum. Herkesi ilgilendiren bir turnuva olduğunu düşünüyorum.”

İtalyan teknik adam, grubuna güvendiğinin altını çizerek, “İnanılmaz oyuncularımız, şahane bir ekip ruhumuz var. Uzun vakittir birlikte eğlenerek çalışıyoruz. Emelimiz alışılmış ki Londra ve Wembley’e ulaşmak” şeklinde konuştu.

“16 bin kişi bizim için epey önemli”

Mancini, tribünde 16 bin taraftar olacağını hatırlatarak, “Ne kadar taraftarımız olursa o kadar memnun oluruz. 16 bin kişi bizim için epey kıymetli. Natürel ki bunun ortasında Türk taraftarlar da olacak. 16 bin kişinin karşısında oynamak, uzun süren bir salgın devrinden daha sonra epeyce hoş olacak” açıklamasını yaptı.

Mancini, Pellegrini’nin sakatlığı niçiniyle üzgün olduklarını ve bir an evvel gruba dönmesini beklediklerini kelamlarına ekledi.