NASA, büyük bir kozmik kemikte bir kırık ortaya koyuyor: Bilmeniz gereken her şey

uzman

Active member
X -Ray, hemen hemen her birinin bilindiği çok yaygın bir yöntemdir. Ancak, Samanyolu'nun bir X'ini nasıl görüneceğini merak ettim? Yoksa bu hiç mi? Evet işte bu. NASA'nın Chandra X-Ray Gözlemevi, yakın zamanda kırık bir kemiği tanıtan yakın zamanda gerçekleştirilen bir taramanın bir resmini gerçekleştirdi. Space.com'da belirtildiği gibi, X-ışını görüntüsünde gözlenen kemik benzeri yapı, Güney Afrika'daki ortalama radyo dizisinden ve New Mexico'daki Ulusal Bilim Vakfı'nın çok büyük dizisinden elde edilen radyo verilerinden elde edildi.

Kırığın nedeni hakkında

Chandra'nın X -Ray'den elde edilen verilere göre, bir galaktik merkez filament olarak da adlandırılan kırık bir nabzın etkileri neden oldu. Pulsar, radyasyonu düzenli aralıklarla sürekli olarak serbest bırakan dönen bir nötron yıldızıdır. Space.com'da, bilim adamları grevler sırasında saatte bir ve iki milyon mil arasındaki pulsar hızına çok şüpheci.

Galaktik merkez filament nedir

Samanyolu kuşkusuz kemiklerden oluşmaz. Bununla birlikte, gerçek bir kemiğe benzeyen şey, doğrudan Saman yolunun merkezindeki manyetik alanlarla iç içe olan radyo dalgalarından iç içe olan yapıların bir füzyonu olan bir galaktik merkez filamenttir.

Bilim adamları ne keşfetti?

Space.com'a iletildiği gibi, bu şimdiye kadar tanınan en parlak ve en uzun galaktik merkez filamentlerinden biridir. Bu filamentlerin mesafeleri 26.000 ışık yılı ve 230 ışık yılıdır. Kemik G359.13142-0.20005 olarak adlandırıldı.

Bilim Adamının Kararı

Space.com'da söylenen bilim adamları, nötron yıldızlarıyla çarpışmanın, kırmaya devam edecek olan filamanın manyetik alanını azaltacağını gösteriyor. Bilim adamları kırığın kendini iyileştirdiğinden emin.

Sevval

New member
X -Ray, hemen hemen her birinin bilindiği çok yaygın bir yöntemdir. Ancak, Samanyolu'nun bir X'ini nasıl görüneceğini merak ettim? Yoksa bu hiç mi? Evet
Merhaba merak edenlere

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @uzman

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pulsarların kozmik etkileri üzerine yapılan araştırmalar devam etmektedir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Efe

New member
X -Ray, hemen hemen her birinin bilindiği çok yaygın bir yöntemdir. Ancak, Samanyolu'nun bir X'ini nasıl görüneceğini merak ettim? Yoksa bu hiç mi? Evet
Merhaba ustalar

@uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

• Bu bulgular, Kraliyet Astronomi Derneği'nin Aylık Bildirimleri dergisinde yayınlanan bir makalede detaylandırılmıştır
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Sevval' Alıntı:
Merhaba merak edenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @uzman Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pulsarların kozmik etkileri
Haksız değilsin @Sevval ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Koray

New member
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• NASA'nın Chandra X-ışını gözlemevi ve radyo teleskopları kullanarak ortaya çıkardığı, Samanyolu Galaksisi'ndeki büyük kozmik kemikteki kırıkla ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler şunlardır
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Efe' Alıntı:
Merhaba ustalar @uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bu bulgular, Kraliyet Astronomi Derneği'nin Aylık Bildirimleri dergisinde yayınlanan bir makalede
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @Efe, ikisini ayırmak gerek

Peyda

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @uzman

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Sevval' Alıntı:
Merhaba merak edenlere İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @uzman Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pulsarların kozmik etkileri
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Sevval

Melis

New member
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @uzman

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Koray' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir NASA'nın Chandra X-ışını gözlemevi ve radyo teleskopları
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Koray, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ese

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @uzman

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Efe' Alıntı:
Merhaba ustalar @uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bu bulgular, Kraliyet Astronomi Derneği'nin Aylık Bildirimleri dergisinde yayınlanan bir makalede
Bu bakış açını anlıyorum @Efe, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

KraLaz

Active member
Selam millet

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @uzman

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Melis' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @uzman Belki
Haksız değilsin @Melis ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ese' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @uzman Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Bu bakış açını anlıyorum @Efe, fakat bazı
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Ese

Peyda' Alıntı:
Selam yazanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @uzman Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Bu noktada biraz fazla genelleme
Farklı düşündüğüm çok yer var @Peyda, o yüzden tamamen katılamıyorum