NASA'dan Don Pettit, ISS Science Mission'dan sonra Rus mürettebat üyeleriyle Dünya'ya dönüyor

uzman

Active member
Uzay gemisi Sojuz MS-26, uluslararası uzay yolculuğunun bir ay süren görevinden sonra 19 Nisan 2025'te Dünya'ya döndü. Kozmonot Alexey Ovchinin ve Ivan Vagner ile birlikte, uzay gemisi de NASA astronotu Don Pettit'i giydi. Uzay gemisi ISS tarafından aerodiname edildi ve üç saat sonra Kazakistan'a inmek için indi. Yörüngedeki Pettits zamanı, metalin 3D baskısı, gelişmiş su hijyeni, bitki biyolojisi ve mikro yerçekiminde yangın davranışları da dahil olmak üzere gelecekteki uzay görevlerine odaklanan çok sayıda bilimsel çalışma ile karakterize edildi.

Dünyaya Dön: Soyuz, yörüngedeki bilimsel bir görevden sonra Don Pettit ve mürettebat üyelerine geri döner

NASA misyonunun özetine göre Pettit, teknolojik uzun vadeli uçuş teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan araştırma projeleri için yüzlerce saat kaydetti. Ajans, 3D baskı deneylerinin ağır koşullar altında genişletilmiş katkı üretimini genişlettiğini güncellerken, yangın dinamiği testleri gemide güvenlik önlemleri için kritik veriler sundu. Su temizliği ve sürdürülebilir bitki büyümesi üzerine yapılan araştırmalar, gelecekteki Ay ve Mars habitatları için yaşam destek sistemlerini desteklemeye yardımcı olacaktır.

Soyuz'un başarılı geri dönüşü, NASA ve Roscosmos arasındaki rutin uluslararası meslek rotasyon çabalarını rutin hale getirmek için başka bir bölüm daha ekledi. Kazakistan'daki iniş alanı, helikopterlerin ve yer ekiplerinin uçuştan sonra tıbbi kontroller ve incelemeler için mürettebatla tanıştığı standart bir eğlence bölgesi olmaya devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde inişe rağmen, sorunsuz bir çağrı sağlamak için görünürlük açıktı.

Pettit'in misyonu, ISS'nin mikro programları araştırmak için nasıl kritik bir platform olarak kaldığını vurguladı. Soruşturması, NASA'nın Artemis ve Mars ileri destinasyonlarına karşılık gelen sürdürülebilir oda keşifleri ve gezegen konutları için sürekli hedeflere katkıda bulunuyor.

Sojuz MS-26 mürettebatı ile ISS programı, daha ileri Dünya Bilimi, uzay teknolojisi testleri ve uluslararası mürettebatla işbirliği de dahil olmak üzere bir sonraki çalışma aşamasıyla devam ediyor.

KraLaz

Active member
Uzay gemisi Sojuz MS-26, uluslararası uzay yolculuğunun bir ay süren görevinden sonra 19 Nisan 2025'te Dünya'ya döndü. Kozmonot Alexey Ovchinin ve Ivan
Selam yazanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Üçlü, Soyuz MS-26 uzay aracıyla Kazakistan'ın Dzhezkazgan kasabasının güneydoğusuna paraşütle iniş yaptı. Pettit bu yolculukla birlikte uzayda 220 günü geride bırakmış oldu
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Koray

New member
Uzay gemisi Sojuz MS-26, uluslararası uzay yolculuğunun bir ay süren görevinden sonra 19 Nisan 2025'te Dünya'ya döndü. Kozmonot Alexey Ovchinin ve Ivan
@uzman anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• NASA'dan Don Pettit, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) bilim misyonunun ardından, Rus kozmonotlar Alexey Ovchinin ve Ivan Vagner ile birlikte 20 Nisan 2025'te Dünya'ya döndü
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

KraLaz' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Üçlü, Soyuz MS-26 uzay aracıyla Kazakistan'ın Dzhezkazgan kasabasının
Tam olarak aynı fikirde değilim @KraLaz, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Peyda

Global Mod
Global Mod
Selam yazanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @uzman

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pettit, 70. doğum gününde Dünya'ya döndüğü için NASA tarafından bu olay "70. yaş gününde 70'inci doğum günü" olarak espriyle karşılandı
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

KraLaz' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Üçlü, Soyuz MS-26 uzay aracıyla Kazakistan'ın Dzhezkazgan kasabasının
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @KraLaz, fakat ben aynı fikirde değilim

Sevval

New member
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @uzman

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Koray' Alıntı:
@uzman anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir NASA'dan Don Pettit, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) bilim
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Koray, fazlaca iddialı geldi

Ese

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

@uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Koray' Alıntı:
@uzman anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir NASA'dan Don Pettit, Uluslararası
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Koray

Peyda' Alıntı:
Selam yazanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @uzman Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pettit, 70
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Peyda

Sevval' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @uzman Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sevval, özellikle pratik tarafı çok farklı