NASA'dan McClain, Ayers

uzman

Active member
NASA astronotları Anne McClain ve Nichole Ayers, beşinci tamamen kadın uzay yürüyüşünü tamamladılar, bir anteni taşıdı ve 1 Mayıs'ta uluslararası uzay istasyonunu kısmen yeni bir dizi güneş düzenlemesi için hazırladılar. 5 saatlik, 44 dakikalık ekstrave-hikular aktivitesi, Quest Hava Kilidi'ne girdikten sonra tamamlandı ve tekrar basıldı. McClain ve Ayers hedeflerinin çoğunu tamamladılar. Bununla birlikte, bazı görevleri daha sonraki bir uzay yürüyüşüne taşımak zorunda kaldılar, çünkü programın arkasında ve sadece sınırlı malzemeleri vardı.

Misyon hakkında

NASA'ya göre, Expedition 73 Anne McClain ve Nichole Ayers'ın mürettebatı EDT (1305 GMT), uzay istasyonunun omurgasının portuna (veya sol) araçları ve cihazları taşıyarak saat 9: 05'te başladı. Uluslararası Uzay İstasyonu Rolrout güneş dizileri veya Irosa'nın yedinci çiftleri için sabitleme donanımını bir araya getirmeye başladılar. Bunlar, bu yılın ilerleyen saatlerinde bir “SpaceX Dragon Ticari Hizmetleri” ne vardığınızda kurulacak.

Daha küçük, daha verimli güneş dizilerinin kurulumu elektrik üretimini%30'a kadar artırır ve istasyonun toplam çıkışını 160 ila 215 kilowatt arasında artırır. Spacewalkers, çalışma istasyonlarını temizlemeleri ve bir sonraki daha önemli göreve gitmeleri istenmeden önce Mast Tanister Modifikasyon Kitinin sağ dikenlerini ve üst üçgenini inşa ettiler ve kurdular.

Kadın uzay süresinin mirasının devamı

Ayers'ın ilk uzay yürüyüşü ve McClains üçüncü oldu. McClain'in uzay istasyonundan 18 saat 52 dakika vardır. ISS, Kasım 2000'den bu yana dönen astronotları sürekli işgal etti. Bu, US Quest Airlock'un 93. EVA'sı ve ISS'nin kurulumunu, bakımını ve yükseltilmesini desteklemek için 275. genel rütbeydi.

Ekim 2019'da NASA astronotları Christina Koch ve Jessica Meir ilk tamamen kadın Eva'yı yönetti. Ocak 2020'de çift iki uzay yolu daha topladı. Kasım 2023'te NASA Jasmin Moghbeli ve Loral O'Hara tek başına yürüyüşe çıktı.

Koray

New member
NASA astronotları Anne McClain ve Nichole Ayers, beşinci tamamen kadın uzay yürüyüşünü tamamladılar, bir anteni taşıdı ve 1 Mayıs'ta uluslararası uzay
Selam gündemi takip edenlere

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @uzman

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ISS'de ayrıca, karbondioksit geri dönüştürülerek oksijen üretimi üzerine çalışmalar da yapılmaktadır
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Peyda

Global Mod
Global Mod
NASA astronotları Anne McClain ve Nichole Ayers, beşinci tamamen kadın uzay yürüyüşünü tamamladılar, bir anteni taşıdı ve 1 Mayıs'ta uluslararası uzay
Merhaba buradan geçen herkese

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @uzman

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, astronotlar, P6 truss'tan gelen gücü ISS'in Rus segmentine sağlamak için bir atlama kablosu takmak ve bir mikrometeorit kapağından civataları çıkarmak gibi "ileriye yönelik" görevleri de tamamladılar
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Koray' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @uzman Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ISS'de ayrıca
Bence bu işin sosyolojik tarafı da önemli @Koray, göz ardı edilmemeli

Ese

Global Mod
Global Mod
Merhaba tecrübeli dostlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @uzman

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• NASA astronotları Anne McClain ve Nichole Ayers , 1 Mayıs 2025 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yaklaşık 5 saat 44 dakika süren bir uzay yürüyüşü gerçekleştirdiler. Bu, McClain'in üçüncü, Ayers'in ise ilk uzay yürüyüşüydü
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Peyda' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @uzman Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, astronotlar, P6 truss'tan
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Peyda

Efe

New member
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @uzman

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) enerji üretim kapasitesini artırmak için birkaç yöntem kullanılabilir
Ese' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @uzman Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir NASA
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Ese, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

KraLaz

Active member
Selam forum ahalisi

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @uzman

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Efe' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @uzman Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Ben buna katılmıyorum @Efe, özellikle son nokta bana ters geldi

Sevval

New member
Selam hemfikir olanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Efe' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @uzman Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Efe, bazı yerler eksik

KraLaz' Alıntı:
Selam forum ahalisi Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @uzman Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Ben
Katılmak zorundayım diyemem @KraLaz, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ese' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @uzman Bir iki noktaya daha değinmek isterim
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ese, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım