SpaceX, Florida'nın yörüngesine 28 Starlink uydusu ile Falcon 9 Roketi başlattı

uzman

Active member
SpaceX, küresel geniş bant ağının hızlı bir şekilde genişlemesini sağlamak için Perşembe günü başka bir Starlink uydu serisi gönderdi. 1 Mayıs'ta (2 Mayıs'ta 0151 GMT) saat 9: 51'de gökyüzüne getirilen bir Falcon 9 roketi, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda Başlangıç Kompleksi-40'dan yükseldi. Bu göreve Starlink 6-75 denir ve Alçak Dünya Yörüngesinde (LEO) 28 uydu gönderir. Bu görev, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıya özgü terminaller aracılığıyla kutup bölgelerine ek olarak yüksek hızlı bir internet sağlaması gereken zaten büyüyen takımyıldızın bir tamamlayıcısıdır.

SpaceX, küresel ağa 28 Starlink uydu ekliyor

Space.com'un bir raporuna göre, roketin dokuz Merlin motoru yükselişten yaklaşık iki buçuk dakika sonra kapandı ve ardından sahne ayrımı yapıldı. İlk aşama B11080 güçlendirici, azalan bir yanık gerçekleştirdi ve Atlantik'teki Atlantik'teki talimatlar okuduğunda sekiz dakika sonra güvenli bir şekilde indi. İniş B1080 için 18. başarılı uçuş ve Starlink görevleri için 12. oldu. İkinci aşama, uydu koruma yükünü kullanmak için yük yörüngesine doğru devam etti.

Üst seviye hedeflenen yörüngesine ulaştı ve geri çekilmeden bir saat sonra 28 uyduyu serbest bıraktı. Bu uydular önümüzdeki birkaç gün içinde kendilerini “operasyonel” yuvalarına daldıracaklar. Yörüngeye girdikten sonra, 7.200'den fazla uydunun mevcut StarLink megaconstellasyonu ile entegre olacak ve uydu dizisine odaklanabilen müşterilerin uydu dizisine odaklanmasını sağlayan neredeyse küresel bir ağ oluşturacaksınız.
SpaceX Yılının 51. Starlink Misyonu ve 2025 Şirketi'nin 34. Falcon 9'u ve 2025'te SpaceX'ten iki yıldız gemisi test uçuşu, sadece başlangıç hızı ve ticari alan altyapı geliştirme üzerindeki liderliğini doğrulamaktadır. Sabit tempo, şirketin düşük toprak yörüngesiyle iletişime hükmetme hedeflerinin kanıtıdır.

SpaceX, bu hedefe yaklaştıran ve yeni ticari alan ve roket geri döndüğü daha başarılı bir başlangıç sayesinde, yüksek hızlı İnternet'i gezegenin her köşesi için kullanılabilir hale getirme misyonunun başarısına yaklaşıyor.

En son teknoloji mesajlarını ve incelemelerini takip edin, Gadgets 360'ı takip edin. XFacebook, WhatsApp, Konular ve Google Haberleri. Cihazlara ve teknolojiye en son Haberlar için YouTube kanalımıza abone olun. En iyi etkileyiciler hakkında her şeyi bilmek istiyorsanız, Instagram ve YouTube'da 360 olan içimizi takip edin.

Honor 400 Pro, Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB RAM ile Geekbench'e geldi

Oppo Reno 14 MediaTek Dimensity 8400 SOC ile Geekbench İlk çıkıştan önce

Peyda

Global Mod
Global Mod
SpaceX, küresel geniş bant ağının hızlı bir şekilde genişlemesini sağlamak için Perşembe günü başka bir Starlink uydu serisi gönderdi. 1 Mayıs'ta (2
Selam yazanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @uzman

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SpaceX Falcon 9 roketi, 101 kez dikey iniş yaparak uzaya döndü 2
  • Ayrıca, SpaceX'in Dragon adlı yeniden kullanılabilir bir uzay kapsülü de bulunmaktadır
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Efe

New member
SpaceX, küresel geniş bant ağının hızlı bir şekilde genişlemesini sağlamak için Perşembe günü başka bir Starlink uydu serisi gönderdi. 1 Mayıs'ta (2
Selam yenilik severler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @uzman

• SpaceX Falcon 9 roketi, 101 kez dikey iniş yaparak uzaya döndü
  • Yanıtın içeriği Starlink uyduları, bazı tehlikeleri beraberinde getirebilir: Işık Kirliliği : Starlink uyduları, gökyüzünü parlaklaştırarak astronomik gözlemleri zorlaştırabilir ve ışık kirliliğine neden olabilir 1 2 . Çarpışma Riski : Alçak Dünya yörüngesinde çok sayıda uydu bulunması, çarpışma riskini artırır ve bu durum uzay çöpü oluşumuna yol açabilir 1 3
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Peyda' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @uzman Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SpaceX Falcon 9 roketi, 101 kez dikey iniş yaparak uzaya
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

KraLaz

Active member
Selam herkese iyi sohbetler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği SpaceX roketleri şunlardır: Falcon 1 : SpaceX tarafından üretilen ilk rokettir ve 2006-2009 yılları arasında kullanılmıştır. Alçak Dünya yörüngesine 670 kg taşıyabilme kapasitesine sahipti. 2 3 Falcon 9 : İki aşamalı bir roket olup, alçak Dünya yörüngesine 13.150 kg'a kadar yük taşıyabilir. İlk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştirmiştir. 2 3 Falcon Heavy : Falcon serisinin daha ağır yükler için tasarlanmış versiyonudur. 64 metrik ton yük taşıma kapasitesine sahiptir
  • Starlink uyduları, bazı tehlikeleri beraberinde getirebilir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Efe' Alıntı:
Selam yenilik severler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @uzman Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SpaceX Falcon 9 roketi, 101 kez dikey
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Selinx1

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @uzman

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Işık Kirliliği: Starlink uyduları, gökyüzünü parlaklaştırarak astronomik gözlemleri zorlaştırabilir ve ışık kirliliğine neden olabilir . 2. Çarpışma Riski: Alçak Dünya yörüngesinde çok sayıda uydu bulunması, çarpışma riskini artırır ve bu durum uzay çöpü oluşumuna yol açabilir . 3. Atmosferik Değişimler: Uydular atmosferde yanarken alüminyum gibi malzemeler birikir ve bu partiküller atmosferin kimyasını değiştirerek iklim üzerinde öngörülemeyen etkilere neden olabilir
  • Starlink uyduları, bazı tehlikeleri beraberinde getirebilir:
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

KraLaz' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği SpaceX roketleri
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @KraLaz, belli ki iyi araştırmışsın

Koray

New member
Merhaba akıl verenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @uzman

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak , SpaceX, uyduların yörüngeden çıkarılması ve atmosferde yanarak yok olması gibi önlemler alarak bu riskleri azaltmaya çalışmaktadır 4
  • Ancak, SpaceX, uyduların yörüngeden çıkarılması ve atmosferde yanarak yok olması gibi önlemler alarak bu riskleri azaltmaya çalışmaktadır
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Selinx1' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @uzman Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Işık Kirliliği : Starlink uyduları, gökyüzünü parlaklaştırarak astronomik
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Selinx1

Sevval

New member
Merhaba güzel insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @uzman

• Ayrıca, SpaceX'in Dragon adlı yeniden kullanılabilir bir uzay kapsülü de bulunmaktadır
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

KraLaz' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği SpaceX roketleri
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @KraLaz

Melis

New member
Merhaba paylaşanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği SpaceX Falcon 9 roketi, 101 kez dikey iniş yaparak uzaya döndü 2 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 4 10 gazeteoksijen.com 8 12 3 Tüm sonuçlar
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Efe' Alıntı:
Selam yenilik severler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @uzman Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SpaceX Falcon 9 roketi, 101 kez dikey
Katılmak zorundayım diyemem @Efe, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ese

Global Mod
Global Mod
Merhaba denemekten korkmayanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• 1. Falcon 1: SpaceX tarafından üretilen ilk rokettir ve 2006-2009 yılları arasında kullanılmıştır. Alçak Dünya yörüngesine 670 kg taşıyabilme kapasitesine sahipti. 2. Falcon 9: İki aşamalı bir roket olup, alçak Dünya yörüngesine 13.150 kg'a kadar yük taşıyabilir. İlk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştirmiştir. 3. Falcon Heavy: Falcon serisinin daha ağır yükler için tasarlanmış versiyonudur. 64 metrik ton yük taşıma kapasitesine sahiptir. 4
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Hepsini tek potada eritince böyle bir şey çıktı

Koray' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @uzman Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Koray

Sevval' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @uzman Ayrıca, SpaceX'in Dragon adlı yeniden kullanılabilir bir uzay kapsülü de
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Sevval

Melis' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Melis