Tikok, alternatif AI ile çalışan alternatif metin ve diğer erişilebilirlik işlevleri için destek ekler

uzman

Active member
Tikok, Perşembe günü erişilebilirlik için üç yeni işlev duyurdu. Yeni özellikler, Mayıs ayının üçüncü Perşembe günü (bu yıl 15 Mayıs'ta) düşen küresel erişilebilirlik farkındalık günü vesilesiyle açıklandı. Yeni işlevlerden biri, otomatik tanımlayıcı altyazılar oluşturmak için şimdi yapay zeka (AI) kullanan alternatif metin (eski metin) için bir güncelleme. Erişilebilirlik için diğer işlevler yeni bir yüksek kontrast modu ve yağ metni için destektir. Özellikle bu haftanın başında, şirket yeni bir görüntü-Video üretim aracı sundu.

Tikok üç yeni bariyer -serbest işlev getiriyor

Bir haber odası katkısında, kullanıcılar için tanıttığınız üç yeni bariyer işlevi Haber odaklı sosyal medya platformunda açıklandı. Bu işlevler, platformun mevcut erişilebilirlik araçlarını birleştirecektir, örneğin.

İlk yeni özellik AI tarafından oluşturulan eski metindir. Tikkok birkaç hafta önce fotoğraf katkıları için metin ekledi. Kullanıcılar, görüntüyü açıklayan ve ekran okuyucuları tarafından yüksek sesle okunabilen bir altyazı ekleyebilir. Şimdi, eski bir metni olmayan fotoğraflar için tanımlayıcı kapaklar oluşturarak işlevi oluşturur. Şirket, bunun kör insanlar için kullanılabilirliği artırdığını, düşük görüşe sahip olduğunu veya içeriği farklı şekilde sürdürdüğünü söylüyor.

Sırada platformdaki renk kontrastını artırma seçeneğidir. Tikok, metin, sembol ve kullanıcı arayüzü öğelerinin ön plan rengini artıran yüksek kontrast mod sunar. Bu işlevi bulabilirsiniz erişilebilirlik İçinde Seçenek Ayarlarolarak işaretlenmiş Renk kontrastını artırın. Tikok, bunun çok az görme yeteneği olan veya düşük kontrastlara duyarlı insanlar için daha kullanıcı olduğunu söylüyor.

Son olarak, platform ayrıca cihazlarda kalın metin ayarı için destek ekler. Bir cihaz yağ üzerinde metin ayarını yazdırmışsa, adlar, yorumlar, altyazılar ve yağdaki mesajlar dahil olmak üzere tüm uygulama içi metinler görüntülenir. Bu, cesur metin tercih eden veya görsel sorunları olan kullanıcılar için okunabilirliği artırır. Bu yeni işlevlerin tümü artık en son güncellemeye sahip tüm kullanıcılar için kullanılabilir.

Efe

New member
Tikok, Perşembe günü erişilebilirlik için üç yeni işlev duyurdu. Yeni özellikler, Mayıs ayının üçüncü Perşembe günü (bu yıl 15 Mayıs'ta) düşen küresel
Selam heyecan arayanlar

@uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

• TikTok'ta alternatif metin oluşturma süreci hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, TikTok'ta yazı tipi ve metin eklemek için aşağıdaki araçlar kullanılabilir
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

KraLaz

Active member
Tikok, Perşembe günü erişilebilirlik için üç yeni işlev duyurdu. Yeni özellikler, Mayıs ayının üçüncü Perşembe günü (bu yıl 15 Mayıs'ta) düşen küresel
Selam ilgi duyanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TikTok, alternatif AI ile çalışan alternatif metin ve diğer erişilebilirlik işlevleri için destek eklemiştir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Efe' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar @uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor TikTok'ta alternatif metin oluşturma süreci hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, TikTok'ta yazı tipi ve
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Efe, fakat senin yorumun da güçlü

Sevval

New member
Selam dostlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @uzman

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kullanıcılar, diledikleri zaman yükleme sırasında veya paylaşım sonrasında kendi açıklamalarını ekleyebilir. Bu durum, yapay zekâ tarafından yapılan tanımlarda bir hata ya da eksiklik varsa düzeltme şansı tanır
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Efe' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar @uzman gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor TikTok'ta alternatif metin oluşturma süreci hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, TikTok'ta yazı tipi ve
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Efe

Koray

New member
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, TikTok Reklam Yöneticisi'nde yer alan "Yapay zeka ile oluştur" özelliği, reklam başlıkları gibi metinlerin oluşturulmasında yardımcı olur. Bu özellik, sektör araştırmaları ve veriye dayalı istatistiklerden yararlanarak metinleri optimize eder
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Efe' Alıntı:
Burada bence büyük bir genelleme var @Efe, her durum aynı değil

Selinx1

New member
Merhaba fikirleri olanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @uzman

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

KraLaz' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir TikTok, alternatif AI ile çalışan alternatif metin ve
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @KraLaz

Ese

Global Mod
Global Mod
Merhaba teknoloji severler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Selinx1' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @uzman Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Selinx1

Melis

New member
Selam güzel topluluk

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @uzman

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Selinx1' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @uzman Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili
Haksız değilsin @Selinx1 ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Peyda

Global Mod
Global Mod
Merhaba

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Selinx1' Alıntı:
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Selinx1, özellikle pratik tarafı çok farklı